Makaron ze szpinakiem i serem feta

gret_chen
Makaron ze szpinakiem i serem feta

0

0 / 0

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

200 g makaron kokardki lubella

1 opak. ser feta

1 opak. szpinak mrożony

1 szt. cebula

2 szczyp. czosnek granulowany

2 szczyp. gałka muszkatołowa

Przygotowanie


1

W garnku z wrzącą osoloną wodą gotujemy makaron Lubella. W tym samym czasie mrożony szpinak smażymy na patelni, odkładamy na talerz.

2

Obraną cebulę kroimy drobno i smażymy na oleju.

3

Do cebuli dodajemy szpinak, fetę pokrojoną w kostki i wbijamy 2 jajka. Dodajemy gałkę muszkatołową, pieprz, troszkę soli i czosnek granulowany, wszystko mieszamy

4

Na talerz wykładamy makaron i dodajemy szpinak z fetą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1467

kcal

Białka

73

gram

Węglowodany

150

gram

Tłuszcze

55

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Mleko

Jajka

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły