Makaron ze szpinakiem i serem feta
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
gret_chen
![Makaron ze szpinakiem i serem feta](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976330803.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
1 porcja
Składniki
200 g makaron kokardki lubella
1 opak. ser feta
1 opak. szpinak mrożony
1 szt. cebula
2 szczyp. czosnek granulowany
2 szczyp. gałka muszkatołowa
Przygotowanie
1
W garnku z wrzącą osoloną wodą gotujemy makaron Lubella. W tym samym czasie mrożony szpinak smażymy na patelni, odkładamy na talerz.
2
Obraną cebulę kroimy drobno i smażymy na oleju.
3
Do cebuli dodajemy szpinak, fetę pokrojoną w kostki i wbijamy 2 jajka. Dodajemy gałkę muszkatołową, pieprz, troszkę soli i czosnek granulowany, wszystko mieszamy
4
Na talerz wykładamy makaron i dodajemy szpinak z fetą.
Kategorie
Alergeny
Mleko
Jajka