Makaron ze szpinakiem i serem feta
gret_chen
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1467
kcal
Białka
73
gram
Węglowodany
150
gram
Tłuszcze
55
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
200 g makaron kokardki lubella
1 opak. ser feta
1 opak. szpinak mrożony
1 szt. cebula
2 szczyp. czosnek granulowany
2 szczyp. gałka muszkatołowa
Przygotowanie
W garnku z wrzącą osoloną wodą gotujemy makaron Lubella. W tym samym czasie mrożony szpinak smażymy na patelni, odkładamy na talerz.
Obraną cebulę kroimy drobno i smażymy na oleju.
Do cebuli dodajemy szpinak, fetę pokrojoną w kostki i wbijamy 2 jajka. Dodajemy gałkę muszkatołową, pieprz, troszkę soli i czosnek granulowany, wszystko mieszamy
Na talerz wykładamy makaron i dodajemy szpinak z fetą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1467
kcal
Białka
73
gram
Węglowodany
150
gram
Tłuszcze
55
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Mleko
Jajka