Makaron ze szpinakiem i pieczoną ciecierzycą

lubella
Makaron ze szpinakiem i pieczoną ciecierzycą

0

0 / 0

Szukasz pomysłu na błyskawiczne fit danie obiadowe lub kolację bez mięsa? Makaron penne z pieczoną ciecierzycą, sosem pomidorowym i szpinakiem to idealne rozwiązanie dla Ciebie.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella pióra

200 g ciecierzyca

2 łyżka oliwa

2 łyżka słodka papryka mielona

1 pęcz. szpinak baby

0.50 szkl. passata pomidorowa łowicz

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. zioła prowansalskie

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Ciecierzycę opłucz i wymieszaj z oliwą i mieloną papryką.

3

Piecz 20 minut w 180 stopniach.

4

Przygotuj sos – przecier pomidorowy wymieszaj dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Upieczoną ciecierzycę wymieszaj z makaronem, szpinakiem i sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

879

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

142

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły