Makaron ze szpinakiem i pieczoną ciecierzycą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Makaron ze szpinakiem i pieczoną ciecierzycą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975877845.jpeg&w=3840&q=75)
Szukasz pomysłu na błyskawiczne fit danie obiadowe lub kolację bez mięsa? Makaron penne z pieczoną ciecierzycą, sosem pomidorowym i szpinakiem to idealne rozwiązanie dla Ciebie.
0
0 / 0
Szukasz pomysłu na błyskawiczne fit danie obiadowe lub kolację bez mięsa? Makaron penne z pieczoną ciecierzycą, sosem pomidorowym i szpinakiem to idealne rozwiązanie dla Ciebie.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella pióra
200 g ciecierzyca
2 łyżka oliwa
2 łyżka słodka papryka mielona
1 pęcz. szpinak baby
0.50 szkl. passata pomidorowa łowicz
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. zioła prowansalskie
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ciecierzycę opłucz i wymieszaj z oliwą i mieloną papryką.
Piecz 20 minut w 180 stopniach.
Przygotuj sos – przecier pomidorowy wymieszaj dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Upieczoną ciecierzycę wymieszaj z makaronem, szpinakiem i sosem.