Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
4 Szczypty
parmezan
0.75 Szklanki
śmietana 18%
4 Sztuki
pomidory suszone
1 Sztuka
ingridient
makaron kokardki Lubella
2 Sztuki
cebula
6 Sztuk
ząbek czosnku
3 Łyżki
masło
20 Dekagramów
pieczarki
20 Dekagramów
szpinak
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na patelni, na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki pokrojone w ćwiartki.
  2. Jak pieczarki lekko się zarumienią, dodać świeże liście szpinaku (przebrane, opłukane) i dusić razem na małym ogniu, aż szpinak będzie miękki.
  3. Całość zalać śmietaną 18%, pomieszać, dodać wyciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem.
  4. Podawać z makaronem, posypane parmezanem, udekorowane suszonym pomidorkiem.

Opis

Sposób na szpinak - w tym daniu będzie wyśmienity!

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!