Makaron ze szpinakiem i pieczarkami

malg
Makaron ze szpinakiem i pieczarkami

0

0 / 0

Sposób na szpinak - w tym daniu będzie wyśmienity!

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

4 szczyp. parmezan

0.75 szkl. śmietana 18%

4 szt. pomidory suszone

1 szt. makaron kokardki lubella

2 szt. cebula

6 szt. ząbek czosnku

3 łyżka masło

20 dag. pieczarki

20 dag. szpinak

Przygotowanie


1

Na patelni, na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki pokrojone w ćwiartki.

2

Jak pieczarki lekko się zarumienią, dodać świeże liście szpinaku (przebrane, opłukane) i dusić razem na małym ogniu, aż szpinak będzie miękki.

3

Całość zalać śmietaną 18%, pomieszać, dodać wyciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem.

4

Podawać z makaronem, posypane parmezanem, udekorowane suszonym pomidorkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

219

kcal

Białka

5

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły