0

Składniki

2.25 Szczypty
sól, pieprz
9 Szczypt
parmezan
1.7 Szklanki
śmietana 18%
9 Sztuk
pomidory suszone
2.25 Sztuki
ingridient
makaron kokardki Lubella
4.5 Sztuki
cebula
13.5 Sztuki
ząbek czosnku
6.75 Łyżki
masło
45 Dekagramów
pieczarki
45 Dekagramów
szpinak
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni, na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki pokrojone w ćwiartki.
  2. Jak pieczarki lekko się zarumienią, dodać świeże liście szpinaku (przebrane, opłukane) i dusić razem na małym ogniu, aż szpinak będzie miękki.
  3. Całość zalać śmietaną 18%, pomieszać, dodać wyciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem.
  4. Podawać z makaronem, posypane parmezanem, udekorowane suszonym pomidorkiem.

Opis

Sposób na szpinak - w tym daniu będzie wyśmienity!

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Łatwy Do 1 godz
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Lasagne pod pierzynką

Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Łazankowe trendy

Średni Do 15 min
Łazankowe trendy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!