Makaron ze szpinakiem i pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Makaron ze szpinakiem i pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7983-1702058026815.jpeg&w=3840&q=75)
Sposób na szpinak - w tym daniu będzie wyśmienity!
0
0 / 0
Sposób na szpinak - w tym daniu będzie wyśmienity!
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
4 szczyp. parmezan
0.75 szkl. śmietana 18%
4 szt. pomidory suszone
1 szt. makaron kokardki lubella
2 szt. cebula
6 szt. ząbek czosnku
3 łyżka masło
20 dag. pieczarki
20 dag. szpinak
Przygotowanie
1
Na patelni, na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki pokrojone w ćwiartki.
2
Jak pieczarki lekko się zarumienią, dodać świeże liście szpinaku (przebrane, opłukane) i dusić razem na małym ogniu, aż szpinak będzie miękki.
3
Całość zalać śmietaną 18%, pomieszać, dodać wyciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem.
4
Podawać z makaronem, posypane parmezanem, udekorowane suszonym pomidorkiem.