0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
4 Szczypty
parmezan
0.75 Szklanki
śmietana 18%
4 Sztuki
pomidory suszone
1 Sztuka
ingridient
makaron kokardki Lubella
2 Sztuki
cebula
6 Sztuk
ząbek czosnku
3 Łyżki
masło
20 Dekagramów
pieczarki
20 Dekagramów
szpinak
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni, na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki pokrojone w ćwiartki.
  2. Jak pieczarki lekko się zarumienią, dodać świeże liście szpinaku (przebrane, opłukane) i dusić razem na małym ogniu, aż szpinak będzie miękki.
  3. Całość zalać śmietaną 18%, pomieszać, dodać wyciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem.
  4. Podawać z makaronem, posypane parmezanem, udekorowane suszonym pomidorkiem.

Opis

Sposób na szpinak - w tym daniu będzie wyśmienity!

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Łatwy Do 40 min.

Makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Łatwy Do 1 godz.

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz.

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Lasagne pod pierzynką

Łatwy Do 1,5 godz.

Łazankowe trendy

Średni Do 20 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!