Makaron ze szpinakiem i pieczarkami
malg
Sposób na szpinak - w tym daniu będzie wyśmienity!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
219
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Sposób na szpinak - w tym daniu będzie wyśmienity!
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
4 szczyp. parmezan
0.75 szkl. śmietana 18%
4 szt. pomidory suszone
1 szt. makaron kokardki lubella
2 szt. cebula
6 szt. ząbek czosnku
3 łyżka masło
20 dag. pieczarki
20 dag. szpinak
Przygotowanie
Na patelni, na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki pokrojone w ćwiartki.
Jak pieczarki lekko się zarumienią, dodać świeże liście szpinaku (przebrane, opłukane) i dusić razem na małym ogniu, aż szpinak będzie miękki.
Całość zalać śmietaną 18%, pomieszać, dodać wyciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z makaronem, posypane parmezanem, udekorowane suszonym pomidorkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
219
kcal
Białka
5
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.