0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
4 Szczypty
parmezan
0.75 Szklanki
śmietana 18%
4 Sztuki
pomidory suszone
1 Sztuka
ingridient
makaron kokardki Lubella
2 Sztuki
cebula
6 Sztuk
ząbek czosnku
3 Łyżki
masło
20 Dekagramów
pieczarki
20 Dekagramów
szpinak
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na patelni, na maśle podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki pokrojone w ćwiartki.
  2. Jak pieczarki lekko się zarumienią, dodać świeże liście szpinaku (przebrane, opłukane) i dusić razem na małym ogniu, aż szpinak będzie miękki.
  3. Całość zalać śmietaną 18%, pomieszać, dodać wyciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem.
  4. Podawać z makaronem, posypane parmezanem, udekorowane suszonym pomidorkiem.

Opis

Sposób na szpinak - w tym daniu będzie wyśmienity!

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem

Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wiosenny makaron z warzywami i kurczakiem

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Penne z szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Penne z szpinakiem

Lasagne pod pierzynką

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!