Makaron ze szpinakiem

mgjazzzz
Makaron ze szpinakiem

0

0 / 0

Gotujemy makaron wg. zaleceń. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy suszone pomidory, sprasowany czosnek. Dusimy. Dodajemy szpinak. Całość dusimy pod przykryciem ok.10 minut. Wlewamy śmietankę 30%, szczyptę soli i pieprzu. Wszystko razem mieszamy na małym ogniu aż zgęstnieje. Ugotowany makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy składniki. Posypujemy po wierzchu tartym żółtym serem.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. szpinak

1 opak. makaron kokardki lubella

1 pusz. śmietanka kremowa 30%

1 pęcz. czosnek

1 łyżka oliwa z oliwek

10 dek. ser żółty

Przygotowanie


1

Gotujemy makaron ok 10 minut.

2

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy suszone pomidory, sprasowany czosnek. Dusimy. Dodajemy szpinak. Całość dusimy pod przykryciem ok.10 minut.

3

Wlewamy śmietankę 30%, szczyptę soli i pieprzu. Wszystko razem mieszamy na małym ogniu aż zgęstnieje.

4

Ugotowany makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy składniki. Posypujemy po wierzchu tartym żółtym serem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły