Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Gotujemy makaron wg. zaleceń. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy suszone pomidory, sprasowany czosnek. Dusimy. Dodajemy szpinak. Całość dusimy pod przykryciem ok.10 minut. Wlewamy śmietankę 30%, szczyptę soli i pieprzu. Wszystko razem mieszamy na małym ogniu aż zgęstnieje. Ugotowany makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy składniki. Posypujemy po wierzchu tartym żółtym serem.
1 | Opakowanie |
szpinak
|
|
1 | Opakowanie | ||
![]() |
|||
1 | Puszka |
śmietanka kremowa 30%
|
|
1 | Słoik | ||
1 | Pęczek |
czosnek
|
|
1 | Łyżka |
oliwa z oliwek
|
|
10 | Dekagramów |
ser żółty
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |