Makaron ze szpinakiem
mgjazzzz
Gotujemy makaron wg. zaleceń. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy suszone pomidory, sprasowany czosnek. Dusimy. Dodajemy szpinak. Całość dusimy pod przykryciem ok.10 minut. Wlewamy śmietankę 30%, szczyptę soli i pieprzu. Wszystko razem mieszamy na małym ogniu aż zgęstnieje. Ugotowany makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy składniki. Posypujemy po wierzchu tartym żółtym serem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
473
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Gotujemy makaron wg. zaleceń. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy suszone pomidory, sprasowany czosnek. Dusimy. Dodajemy szpinak. Całość dusimy pod przykryciem ok.10 minut. Wlewamy śmietankę 30%, szczyptę soli i pieprzu. Wszystko razem mieszamy na małym ogniu aż zgęstnieje. Ugotowany makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy składniki. Posypujemy po wierzchu tartym żółtym serem.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 opak. szpinak
1 opak. makaron kokardki lubella
1 puszka śmietanka kremowa 30%
1 pęcz. czosnek
1 łyżka oliwa z oliwek
10 dag. ser żółty
Przygotowanie
Gotujemy makaron ok 10 minut.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy suszone pomidory, sprasowany czosnek. Dusimy. Dodajemy szpinak. Całość dusimy pod przykryciem ok.10 minut.
Wlewamy śmietankę 30%, szczyptę soli i pieprzu. Wszystko razem mieszamy na małym ogniu aż zgęstnieje.
Ugotowany makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy składniki. Posypujemy po wierzchu tartym żółtym serem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
473
kcal
Białka
20
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
10
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.