Makaron ze szpinakiem

mgjazzzz
Makaron ze szpinakiem

1

0 / 0

Gotujemy makaron wg. zaleceń. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy suszone pomidory, sprasowany czosnek. Dusimy. Dodajemy szpinak. Całość dusimy pod przykryciem ok.10 minut. Wlewamy śmietankę 30%, szczyptę soli i pieprzu. Wszystko razem mieszamy na małym ogniu aż zgęstnieje. Ugotowany makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy składniki. Posypujemy po wierzchu tartym żółtym serem.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 opak. szpinak

1 opak. makaron kokardki lubella

1 puszka śmietanka kremowa 30%

1 pęcz. czosnek

1 łyżka oliwa z oliwek

10 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Gotujemy makaron ok 10 minut.

2

Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy suszone pomidory, sprasowany czosnek. Dusimy. Dodajemy szpinak. Całość dusimy pod przykryciem ok.10 minut.

3

Wlewamy śmietankę 30%, szczyptę soli i pieprzu. Wszystko razem mieszamy na małym ogniu aż zgęstnieje.

4

Ugotowany makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy składniki. Posypujemy po wierzchu tartym żółtym serem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

473

kcal

Białka

20

gram

Węglowodany

72

gram

Tłuszcze

10

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły