5

Składniki

1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
500 Gramów
ingridient
makaron Lubella pióra
500 Gramów
szpinak mrożony
200 Gramów
ser żółty
5 Sztuk
ząbek czosnku
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i szklimy czosnek z przyprawami, następnie zmniejszamy ogień i dodajemy zamrożony szpinak.
  2. Szpinak musi się rozpuścić. Mieszamy go co jakiś czas, jego konsystencja ma być zbliżona do gęstej śmietany.
  3. Gdy szpinak jest gotowy dodajemy do niego ugotowany makaron i wszystko mieszamy.
  4. Układamy ser tak, aby powierzchnia została przykryta.

Opis

Pyszny przepis na makaron ze szpinakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!