Makaron ze szpinakiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Makaron ze szpinakiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975518811.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny przepis na makaron ze szpinakiem
6
3.4 / 16
Pyszny przepis na makaron ze szpinakiem
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. oregano
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
500 g makaron lubella pióra
500 g szpinak mrożony
200 g ser żółty
5 szt. ząbek czosnku
2 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i szklimy czosnek z przyprawami, następnie zmniejszamy ogień i dodajemy zamrożony szpinak.
2
Szpinak musi się rozpuścić. Mieszamy go co jakiś czas, jego konsystencja ma być zbliżona do gęstej śmietany.
3
Gdy szpinak jest gotowy dodajemy do niego ugotowany makaron i wszystko mieszamy.
4
Układamy ser tak, aby powierzchnia została przykryta.