5

Składniki

0.2 Szczypty
bazylia
0.2 Szczypty
oregano
0.2 Szczypty
sól
0.2 Szczypty
pieprz
100 Gramów
ingridient
makaron Lubella pióra
100 Gramów
szpinak mrożony
40 Gramów
ser żółty
1 Sztuka
ząbek czosnku
0.4 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i szklimy czosnek z przyprawami, następnie zmniejszamy ogień i dodajemy zamrożony szpinak.
  2. Szpinak musi się rozpuścić. Mieszamy go co jakiś czas, jego konsystencja ma być zbliżona do gęstej śmietany.
  3. Gdy szpinak jest gotowy dodajemy do niego ugotowany makaron i wszystko mieszamy.
  4. Układamy ser tak, aby powierzchnia została przykryta.

Opis

Pyszny przepis na makaron ze szpinakiem

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min
Kokardki z cukinią i łososiem

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Makaron z pomidorami

Średni Do 1 godz
Makaron z pomidorami

Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Średni Do 1 godz
Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Spaghetti

Średni Do 1 godz
Spaghetti

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz
Spaghetti napoletana

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!