5

Składniki

1 Szczypta
bazylia
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
500 Gramów
ingridient
makaron Lubella pióra
500 Gramów
szpinak mrożony
200 Gramów
ser żółty
5 Sztuk
ząbek czosnku
2 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i szklimy czosnek z przyprawami, następnie zmniejszamy ogień i dodajemy zamrożony szpinak.
  2. Szpinak musi się rozpuścić. Mieszamy go co jakiś czas, jego konsystencja ma być zbliżona do gęstej śmietany.
  3. Gdy szpinak jest gotowy dodajemy do niego ugotowany makaron i wszystko mieszamy.
  4. Układamy ser tak, aby powierzchnia została przykryta.

Opis

Pyszny przepis na makaron ze szpinakiem

Podobne przepisy

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Łatwy Do 40 min

Kokardki z cukinią i łososiem

Łatwy Do 40 min

Lasagne

Średni Do 1 godz

Makaron z pomidorami

Średni Do 1 godz

Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Średni Do 1 godz

Spaghetti

Średni Do 1 godz

Spaghetti napoletana

Łatwy Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!