Makaron ze szpinakiem

uwielbiampl
Makaron ze szpinakiem

6

3.4 / 16

Pyszny przepis na makaron ze szpinakiem

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. bazylia

1 szczyp. oregano

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

500 g makaron lubella pióra

500 g szpinak mrożony

200 g ser żółty

5 szt. ząbek czosnku

2 łyżka oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i szklimy czosnek z przyprawami, następnie zmniejszamy ogień i dodajemy zamrożony szpinak.

2

Szpinak musi się rozpuścić. Mieszamy go co jakiś czas, jego konsystencja ma być zbliżona do gęstej śmietany.

3

Gdy szpinak jest gotowy dodajemy do niego ugotowany makaron i wszystko mieszamy.

4

Układamy ser tak, aby powierzchnia została przykryta.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

559

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

73

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły