Makaron ze szpinakiem

m7
Makaron ze szpinakiem

1

0 / 0

0

Wyśmienite połączenie: makaron, feta i szpinak!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

?

Kcal/porcja

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz

20 gr olej

400 gr szpinak mrożony

270 gr ser feta

250 gr makaron penne

1 szt cebula

2 szt czosnek

1 szt jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Na oleju podsmażamy obraną i posiekaną cebulę, a następnie wrzucamy na patelnię zamrożony szpinak. Zawartość patelni mieszamy od czasu do czasu aż szpinak się rozmrozi i nadmiar wody wyparuje - szpinak nie powinien być wodnisty.

2

Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek, wbijamy jajko oraz doprawiamy pieprzem. Połowę fety (135g) rozgniatamy widelcem i dodajemy do szpinaku dokładnie mieszając. Trzymamy jeszcze minutę na małym ogniu.

3

Na koniec mieszamy zawartość patelni z ugotowanym makaronem. Pozostałą fetę kroimy w kostkę.

4

Układamy zawartość patelni na talerzach i dekorujemy pokrojoną fetą.

Kategorie


PlanerUlubione
Szukaj
PrzepisyArtykuły