1

Składniki

1 Szczypta
pieprz
20 Gramów
olej
400 Gramów
szpinak mrożony
270 Gramów
ser feta
250 Gramów
Makaron penne
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
czosnek
1 Sztuka
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Na oleju podsmażamy obraną i posiekaną cebulę, a następnie wrzucamy na patelnię zamrożony szpinak. Zawartość patelni mieszamy od czasu do czasu aż szpinak się rozmrozi i nadmiar wody wyparuje - szpinak nie powinien być wodnisty.
  2. Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek, wbijamy jajko oraz doprawiamy pieprzem. Połowę fety (135g) rozgniatamy widelcem i dodajemy do szpinaku dokładnie mieszając. Trzymamy jeszcze minutę na małym ogniu.
  3. Na koniec mieszamy zawartość patelni z ugotowanym makaronem. Pozostałą fetę kroimy w kostkę.
  4. Układamy zawartość patelni na talerzach i dekorujemy fetowymi kosteczkami. Smacznego!

Opis

Wyśmienite połączenie: makaron, feta i szpinak!

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Cannelloni ze szpinakiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cannelloni ze szpinakiem

Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Przepis
Średni Do 1 godz
Muszle nadziewane szpinakiem z dodatkiem sera typu feta

Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gniazda ze szpinakiem i fasolą

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!