Makaron ze szpinakiem

m7
Makaron ze szpinakiem

2

0 / 0

Wyśmienite połączenie: makaron, feta i szpinak!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

20 g olej

400 g szpinak mrożony

270 g ser feta

250 g makaron penne

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

1 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Na oleju podsmażamy obraną i posiekaną cebulę, a następnie wrzucamy na patelnię zamrożony szpinak. Zawartość patelni mieszamy od czasu do czasu aż szpinak się rozmrozi i nadmiar wody wyparuje - szpinak nie powinien być wodnisty.

2

Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek, wbijamy jajko oraz doprawiamy pieprzem. Połowę fety (135g) rozgniatamy widelcem i dodajemy do szpinaku dokładnie mieszając. Trzymamy jeszcze minutę na małym ogniu.

3

Na koniec mieszamy zawartość patelni z ugotowanym makaronem. Pozostałą fetę kroimy w kostkę.

4

Układamy zawartość patelni na talerzach i dekorujemy pokrojoną fetą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

831

kcal

Białka

43

gram

Węglowodany

41

gram

Tłuszcze

53

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły