Makaron ze szparagami w pesto

lubella
Makaron ze szparagami w pesto

0

0 / 0

Wykorzystaj nasz przepis i zaserwuj włoską propozycję u siebie w kuchni. Zdrowe, chrupiące szparagi w połączeniu z makaronem i bazyliowym pesto zaskakują nietuzinkowym smakiem. Element zaskoczenia? Pestki słonecznika, które sprawią, że danie zaprezentuje się naprawdę wyjątkowo.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella kokardki

1 pęcz. szparagi

3 łyżka zielone pesto

1 łyżka sok z cytryny

1 szt. skórka starta z cytryny

2 łyżka pestki słonecznika

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Szparagi nacieramy pesto wymieszanym z łyżką soku z cytryny i startą skórką. Podsmażamy, aż zmiękną.

3

Podajemy z ugotowanym makaronem, posypujemy pestkami słonecznika.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

532

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

76

gram

Tłuszcze

17

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły