Makaron ze szparagami w pesto
lubella
Wykorzystaj nasz przepis i zaserwuj włoską propozycję u siebie w kuchni. Zdrowe, chrupiące szparagi w połączeniu z makaronem i bazyliowym pesto zaskakują nietuzinkowym smakiem. Element zaskoczenia? Pestki słonecznika, które sprawią, że danie zaprezentuje się naprawdę wyjątkowo.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
532
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
76
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wykorzystaj nasz przepis i zaserwuj włoską propozycję u siebie w kuchni. Zdrowe, chrupiące szparagi w połączeniu z makaronem i bazyliowym pesto zaskakują nietuzinkowym smakiem. Element zaskoczenia? Pestki słonecznika, które sprawią, że danie zaprezentuje się naprawdę wyjątkowo.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella kokardki
1 pęcz. szparagi
3 łyżka zielone pesto
1 łyżka sok z cytryny
1 szt. skórka starta z cytryny
2 łyżka pestki słonecznika
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Szparagi nacieramy pesto wymieszanym z łyżką soku z cytryny i startą skórką. Podsmażamy, aż zmiękną.
Podajemy z ugotowanym makaronem, posypujemy pestkami słonecznika.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
532
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
76
gram
Tłuszcze
17
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.