Makaron ze szparagami w pesto
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Makaron ze szparagami w pesto](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973563564.jpeg&w=3840&q=75)
Wykorzystaj nasz przepis i zaserwuj włoską propozycję u siebie w kuchni. Zdrowe, chrupiące szparagi w połączeniu z makaronem i bazyliowym pesto zaskakują nietuzinkowym smakiem. Element zaskoczenia? Pestki słonecznika, które sprawią, że danie zaprezentuje się naprawdę wyjątkowo.
0
0 / 0
Wykorzystaj nasz przepis i zaserwuj włoską propozycję u siebie w kuchni. Zdrowe, chrupiące szparagi w połączeniu z makaronem i bazyliowym pesto zaskakują nietuzinkowym smakiem. Element zaskoczenia? Pestki słonecznika, które sprawią, że danie zaprezentuje się naprawdę wyjątkowo.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella kokardki
1 pęcz. szparagi
3 łyżka zielone pesto
1 łyżka sok z cytryny
1 szt. skórka starta z cytryny
2 łyżka pestki słonecznika
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Szparagi nacieramy pesto wymieszanym z łyżką soku z cytryny i startą skórką. Podsmażamy, aż zmiękną.
Podajemy z ugotowanym makaronem, posypujemy pestkami słonecznika.