Makaron ze szparagami w pesto
lubella
Wykorzystaj nasz przepis i zaserwuj włoską propozycję u siebie w kuchni. Zdrowe, chrupiące szparagi w połączeniu z makaronem i bazyliowym pesto zaskakują nietuzinkowym smakiem. Element zaskoczenia? Pestki słonecznika, które sprawią, że danie zaprezentuje się naprawdę wyjątkowo.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wykorzystaj nasz przepis i zaserwuj włoską propozycję u siebie w kuchni. Zdrowe, chrupiące szparagi w połączeniu z makaronem i bazyliowym pesto zaskakują nietuzinkowym smakiem. Element zaskoczenia? Pestki słonecznika, które sprawią, że danie zaprezentuje się naprawdę wyjątkowo.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella kokardki
1 pęcz. szparagi
3 łyżka zielone pesto
1 łyżka sok z cytryny
1 szt. skórka starta z cytryny
2 łyżka pestki słonecznika
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Szparagi nacieramy pesto wymieszanym z łyżką soku z cytryny i startą skórką. Podsmażamy, aż zmiękną.
Podajemy z ugotowanym makaronem, posypujemy pestkami słonecznika.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.