Makaron zapiekany ze szparagami, boczkiem i sosem beszamel

mariola85
Makaron zapiekany ze szparagami, boczkiem i sosem beszamel

0

4 / 1

Pyszne i syte.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 puszka szparagi konserwowe

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 łyżecz. mąka lubella puszysta tortowa

200 g makaron spaghetti lubella

0.50 szkl. mleko

1 szt. jaja kurze całe

1 łyżka masło

10 dag. boczek wędzony

10 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy mąką podsmażamy, stopniowo nalewamy mleko szybko mieszając aby powstał jednolity sos beszamel, dodajemy start ser żółty. Doprawiamy pieprzem solą i gałka muszkatołową.

2

Makaron gotujemy al dente. Makaron mieszamy z sosem beszamel i przekładamy do naczynia żaroodpornego.

3

Plastry boczku obsmażamy na patelni kładziemy na makaron razem z odsączonymi szparagami posypujemy serem żołtym, zapiekamy w piekarniku przez 10 minut w temp. 180 stopni, podajemy z jajkiem sadzonym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły