Makaron zapiekany z wątróbką
m7
Makaron zapieczony z wątróbką to pomysł na szybki obiad.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
730
kcal
Białka
60
gram
Węglowodany
80
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Makaron zapieczony z wątróbką to pomysł na szybki obiad.
3
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
40 dag. wątroba drobiowa
30 dag. makaron
15 dag. ser żółty
Przygotowanie
Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Naczynie żaroodporne wysmarować, włożyć warstwę makaronu, następnie dodać usmażoną wątróbkę smażoną i resztę makaronu. Posypać startym żółtym serem.
Zapiekać ok.10 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
730
kcal
Białka
60
gram
Węglowodany
80
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.