Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Podobne zapiekanki robi się w moje rodzinie od dawna. Wszystko zaczęlo się od moussaki, którą jedliśmy w restauracji. Smak tego dania chodził za nami dłuższy czas, ale i tak ani mąż, ani ja nie potrafiliśmy go odtworzyć (na szczęście restauracja, o której mowa, cały czas działa i ma się dobrze). Po kilku próbach poszukiwania fajnych zapiekankowych smaczków doszliśmy do wniosku, że umiemy robić tylko zapiekanki-niespodzianki i tak jest dobrze. Tym razem przedstawiam Wam zapiekankę z przeważającą nutą boczku, który niestety, uwielbiam, kiedyś robiłam podobną zapiekankę z boczkiem i leśnymi grzybami (oczywiście też okrutnie kaloryczną) - bardzo wszystkim polecam. Tym razem nikt nie wybrał się do lasu, a nieoczekiwani goście okazali się głodną zgrają, dla której natychmiast coś należało przygotować.
1 | Sztuka | ||
![]() |
|||
20 | Dekagramów |
boczek
|
|
40 | Dekagramów |
pierś kurczaka
|
|
1 | Sztuka |
papryka czerwona
|
|
1 | Sztuka |
Cukinia młoda
|
|
2 | Sztuki | ||
1 | Dekagram |
kalafior
|
|
20 | Dekagramów |
pieczarki
|
|
20 | Dekagramów |
ser żółty
|
|
4 | Sztuki |
jaja kurze całe
|
|
2 | Szklanki |
śmietana 18%
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |