Makaron zapiekany z marchewką i kiełbasą

lubella

Marchewka to źródło karotenoidów, dzięki którym uzyskasz piękną oraz promienną cerę. Dodaj chrupiące warzywo do makaronu i ciesz się wyjątkowym smakiem oraz zdrowiem! Kiełbaska śląska to mięsny element tego dania. W przepisie nie zabraknie również ciągnącej się mozzarelli.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
743
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
78
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Marchewka to źródło karotenoidów, dzięki którym uzyskasz piękną oraz promienną cerę. Dodaj chrupiące warzywo do makaronu i ciesz się wyjątkowym smakiem oraz zdrowiem! Kiełbaska śląska to mięsny element tego dania. W przepisie nie zabraknie również ciągnącej się mozzarelli.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella pióra
250 g kiełbasa śląska
100 g marchewka
50 g tarta mozarella
1 szt. cebula dymka
2 łyżka szczypiorek
1 łyżka olej
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Kiełbasę pokrojona w plasterki podsmażamy z posiekaną dymką i marchewką.
Przekładamy je do naczynia żaroodpornego. Dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i tartą mozzarellą.
Zapiekamy, aż ser się stopi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
743
kcal
Białka
46
gram
Węglowodany
78
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza