Makaron zapiekany z marchewką i kiełbasą

lubella
Makaron zapiekany z marchewką i kiełbasą

0

0 / 0

Marchewka to źródło karotenoidów, dzięki którym uzyskasz piękną oraz promienną cerę. Dodaj chrupiące warzywo do makaronu i ciesz się wyjątkowym smakiem oraz zdrowiem! Kiełbaska śląska to mięsny element tego dania. W przepisie nie zabraknie również ciągnącej się mozzarelli.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella pióra

250 g kiełbasa śląska

100 g marchewka

50 g tarta mozarella

1 szt. cebula dymka

2 łyżka szczypiorek

1 łyżka olej

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Kiełbasę pokrojona w plasterki podsmażamy z posiekaną dymką i marchewką.

3

Przekładamy je do naczynia żaroodpornego. Dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i tartą mozzarellą.

4

Zapiekamy, aż ser się stopi.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły