Makaron zapiekany z marchewką i kiełbasą

lubella
Makaron zapiekany z marchewką i kiełbasą

Średnia 0 / 0

Oceń!

Marchewka to źródło karotenoidów, dzięki którym uzyskasz piękną oraz promienną cerę. Dodaj chrupiące warzywo do makaronu i ciesz się wyjątkowym smakiem oraz zdrowiem! Kiełbaska śląska to mięsny element tego dania. W przepisie nie zabraknie również ciągnącej się mozzarelli.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella pióra

250 g kiełbasa śląska

100 g marchewka

50 g tarta mozarella

1 szt. cebula dymka

2 łyżka szczypiorek

1 łyżka olej

Przygotowanie


Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Kiełbasę pokrojona w plasterki podsmażamy z posiekaną dymką i marchewką.

Przekładamy je do naczynia żaroodpornego. Dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i tartą mozzarellą.

Zapiekamy, aż ser się stopi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

743

kcal

Białka

46

gram

Węglowodany

78

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły