Makaron zapiekany z marchewką i kiełbasą
lubella
Marchewka to źródło karotenoidów, dzięki którym uzyskasz piękną oraz promienną cerę. Dodaj chrupiące warzywo do makaronu i ciesz się wyjątkowym smakiem oraz zdrowiem! Kiełbaska śląska to mięsny element tego dania. W przepisie nie zabraknie również ciągnącej się mozzarelli.
0
0 / 0
Marchewka to źródło karotenoidów, dzięki którym uzyskasz piękną oraz promienną cerę. Dodaj chrupiące warzywo do makaronu i ciesz się wyjątkowym smakiem oraz zdrowiem! Kiełbaska śląska to mięsny element tego dania. W przepisie nie zabraknie również ciągnącej się mozzarelli.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella pióra
250 g kiełbasa śląska
100 g marchewka
50 g tarta mozarella
1 szt. cebula dymka
2 łyżka szczypiorek
1 łyżka olej
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Kiełbasę pokrojona w plasterki podsmażamy z posiekaną dymką i marchewką.
Przekładamy je do naczynia żaroodpornego. Dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i tartą mozzarellą.
Zapiekamy, aż ser się stopi.
Kategorie
Alergeny
Laktoza