0

Składniki

800 Gramów
jabłka
0.5 Szklanki
cukier
1 Sztuka
makaron
3 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
masło
1 Łyżka
cynamon
1 Łyżka
cukier puder
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
bułka tarta
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Smarujemy żaroodporne naczynie tłuszczem i posypujemy tartą bułką.
  2. Obieramy jabłka, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Mieszamy z 2 łyżkami cukru i z cynamonem. Żółtka ucieramy z cukrem, który pozostał, białka ubijamy na sztywno.
  3. Gotujemy makaron wg wskazówek na opakowaniu.
  4. Masę jabłkowo-cynamonową mieszamy z ugotowanym makaronem. Następnie połowę masy makaronowej wkładamy do żaroodpornego naczynia, przykrywamy jabłkami i resztą makaronu. Zapiekamy do zarumienienia się wierzchu. Podajemy posypane cukrem pudrem.

Opis

To danie, które z pewnością zadowoli maluchy i sprawi, że polubią makaron.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!