0

Składniki

800 Gramów
jabłka
0.5 Szklanki
cukier
1 Sztuka
makaron
3 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
masło
1 Łyżka
cynamon
1 Łyżka
cukier puder
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Smarujemy żaroodporne naczynie tłuszczem i posypujemy tartą bułką.
  2. Obieramy jabłka, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Mieszamy z 2 łyżkami cukru i z cynamonem. Żółtka ucieramy z cukrem, który pozostał, białka ubijamy na sztywno.
  3. Gotujemy makaron wg wskazówek na opakowaniu.
  4. Masę jabłkowo-cynamonową mieszamy z ugotowanym makaronem. Następnie połowę masy makaronowej wkładamy do żaroodpornego naczynia, przykrywamy jabłkami i resztą makaronu. Zapiekamy do zarumienienia się wierzchu. Podajemy posypane cukrem pudrem.

Opis

To danie, które z pewnością zadowoli maluchy i sprawi, że polubią makaron.

Podobne przepisy

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Makaron z jagodami w sosie karmelowym

Łatwy Do 1 godz
Makaron z jagodami w sosie karmelowym

Polędwiczki duszone w cydrze

Łatwy Do 3 godz
Polędwiczki duszone w cydrze

Tarta z jeżynami i czerwonymi porzeczkami

Średni Do 1,5 godz
Tarta z jeżynami i czerwonymi porzeczkami

Wieprzowina ze śliwkami

Średni Do 3 godz
Wieprzowina ze śliwkami

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!