Makaron z ziołami

kasbur
Makaron z ziołami

0

0 / 0

Makaron z aromatycznymi dodatkami sprawdzi się na obiad, jak i kolację.

7

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


18 porcji

Składniki

2 opak. makaron lubella rurki nr 15

500 g mięso mielone

2 puszka pomidory krojone łowicz

2 szt. cebula

300 g ser żółty

500 bulion drobiowy

1 łyżecz. zioła prowansalskie

Przygotowanie


1

Makaron ugotować al dente.

2

Na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojoną cebulę, dodać mięso mielone.

3

Do podsmażonego mięso dodać pokrojony czosnek, pomidory, zalać bulionem i dusić ok 10 minut.

4

Doprawić ziołami prowansalskimi.

5

Wymieszać ugotowany makaron z mięsem, przełożyć zawartość do naczynia żaroodpornego, na wierzch rozsypać starty ser. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 C.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

308

kcal

Białka

18

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły