Makaron z ziołami
kasbur
0
0 / 0
Makaron z aromatycznymi dodatkami sprawdzi się na obiad, jak i kolację.
7
Składniki
90 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
18 porcji
Składniki
2 opak. makaron lubella rurki nr 15
500 g mięso mielone
2 pusz. pomidory krojone łowicz
2 szt. cebula
300 g ser żółty
500 bulion drobiowy
1 łyżeczka zioła prowansalskie
Przygotowanie
1
Makaron ugotować al dente.
2
Na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojoną cebulę, dodać mięso mielone.
3
Do podsmażonego mięso dodać pokrojony czosnek, pomidory, zalać bulionem i dusić ok 10 minut.
4
Doprawić ziołami prowansalskimi.
5
Wymieszać ugotowany makaron z mięsem, przełożyć zawartość do naczynia żaroodpornego, na wierzch rozsypać starty ser. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 C.