Makaron z ziołami
kasbur
Makaron z aromatycznymi dodatkami sprawdzi się na obiad, jak i kolację.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
308
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Makaron z aromatycznymi dodatkami sprawdzi się na obiad, jak i kolację.
7
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
18 porcji
Składniki
2 opak. makaron lubella rurki nr 15
500 g mięso mielone
2 puszka pomidory krojone łowicz
2 szt. cebula
300 g ser żółty
500 bulion drobiowy
1 łyżecz. zioła prowansalskie
Przygotowanie
Makaron ugotować al dente.
Na rozgrzanej patelni podsmażyć pokrojoną cebulę, dodać mięso mielone.
Do podsmażonego mięso dodać pokrojony czosnek, pomidory, zalać bulionem i dusić ok 10 minut.
Doprawić ziołami prowansalskimi.
Wymieszać ugotowany makaron z mięsem, przełożyć zawartość do naczynia żaroodpornego, na wierzch rozsypać starty ser. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 C.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
308
kcal
Białka
18
gram
Węglowodany
34
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.