0

Składniki

1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
0.5 Łyżeczki
chili
250 Gramów
Makaron wstążki
150 Gramów
Fasola szparagowa
0.75 Szklanki
bulion drobiowy
1 Sztuka
papryka zielona
2 Sztuki
pierś kurczaka
1 Sztuka
czosnek
3 Łyżki
Fasola mung kiełki
3 Łyżki
olej
2 Łyżki
sos sojowy
0.3 Sztuki
brokuły
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
  2. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki kroimy na 4 cm kawałki, podgotowujemy w wodzie ok 10 minut.
  3. Kurczaka kroimy na cienkie paseczki, paprykę również na cienkie paseczki, brokuł rozdzielamy na małe różyczki.
  4. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, dodajemy wyciśnięty czosnek, chilli, smażymy 2 minutki , następnie wrzucamy kurczaka pojedynczo paseczki (aby się nie zwinęły), smażymy na mocnym ogniu ok 5-7 minut. wyjmujemy kurczaka na talerz, na tą samą patelnie wrzucamy zielone warzywa (dodajemy łyżkę oleju, podsmażamy, zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy, kiełki fasoli, dusimy do miękkości warzyw.
  5. Ugotowany makaron odcedzamy, łączymy z warzywami, mieszamy i ...... SMACZNEGO!!!

Opis

Kolejna propozycja dania z makaronem..... na zielono:)

Podobne przepisy

Makaronowa zapiekanka z łososiem

Łatwy Do 1 godz.

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Średni Do 1 godz.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min.

Gryczotto z boczkiem, brokułami i zielonymi szparagami

Łatwy Do 1 godz.

Gulasz wieprzowy z pomidorami i spaghetti

Łatwy Do 1 godz.

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz.

Kaczka z owocami

Średni Ponad 3 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!