Makaron z zielonymi warzywami i kurczakiem

m7
Makaron z zielonymi warzywami i kurczakiem

0

0 / 0

Kolejna propozycja dania z makaronem..... na zielono:)

12

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżecz. przyprawa typu vegeta

0.50 łyżecz. chili

250 g makaron wstążki

150 g fasola szparagowa

0.75 szkl. bulion drobiowy

1 szt. papryka zielona

2 szt. pierś kurczaka

1 szt. czosnek

3 łyżka fasola mung kiełki

3 łyżka olej

2 łyżka sos sojowy

0.30 szt. brokuły

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

2

Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki kroimy na 4 cm kawałki, podgotowujemy w wodzie ok 10 minut.

3

Kurczaka kroimy na cienkie paseczki, paprykę również na cienkie paseczki, brokuł rozdzielamy na małe różyczki.

4

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, dodajemy wyciśnięty czosnek, chilli, smażymy 2 minutki , następnie wrzucamy kurczaka pojedynczo paseczki (aby się nie zwinęły), smażymy na mocnym ogniu ok 5-7 minut. wyjmujemy kurczaka na talerz, na tą samą patelnie wrzucamy zielone warzywa (dodajemy łyżkę oleju, podsmażamy, zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy, kiełki fasoli, dusimy do miękkości warzyw.

5

Ugotowany makaron odcedzamy, łączymy z warzywami, mieszamy i ...... SMACZNEGO!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

585

kcal

Białka

47

gram

Węglowodany

55

gram

Tłuszcze

18

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły