Makaron z zielonymi warzywami i kurczakiem
m7
Kolejna propozycja dania z makaronem..... na zielono:)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
585
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kolejna propozycja dania z makaronem..... na zielono:)
12
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 łyżecz. przyprawa typu vegeta
0.50 łyżecz. chili
250 g makaron wstążki
150 g fasola szparagowa
0.75 szkl. bulion drobiowy
1 szt. papryka zielona
2 szt. pierś kurczaka
1 szt. czosnek
3 łyżka fasola mung kiełki
3 łyżka olej
2 łyżka sos sojowy
0.30 szt. brokuły
Przygotowanie
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki kroimy na 4 cm kawałki, podgotowujemy w wodzie ok 10 minut.
Kurczaka kroimy na cienkie paseczki, paprykę również na cienkie paseczki, brokuł rozdzielamy na małe różyczki.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, dodajemy wyciśnięty czosnek, chilli, smażymy 2 minutki , następnie wrzucamy kurczaka pojedynczo paseczki (aby się nie zwinęły), smażymy na mocnym ogniu ok 5-7 minut. wyjmujemy kurczaka na talerz, na tą samą patelnie wrzucamy zielone warzywa (dodajemy łyżkę oleju, podsmażamy, zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy, kiełki fasoli, dusimy do miękkości warzyw.
Ugotowany makaron odcedzamy, łączymy z warzywami, mieszamy i ...... SMACZNEGO!!!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
585
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
55
gram
Tłuszcze
18
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.