Makaron z zielonym pesto i burrattą

Łowicz
Makaron z zielonym pesto i burrattą

Średnia 0 / 0

Oceń!

Kremowy makaron spaghetti z zielonym pesto Łowicz, delikatną burrattą i chrupiącymi pistacjami. Prosty, aromatyczny i gotowy w kilka minut.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

160 g makaron spaghetti lubella

3 łyżka zielone pesto łowicz

1 szt. burrata

1 łyżka oliwa

15 g pistacje obrane

Przygotowanie


Ugotuj makaron spaghetti al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.

Na patelni podgrzej oliwę i dodaj pesto Łowicz.

Wrzuć ugotowany makaron, dokładnie wymieszaj, by pokrył się sosem.


Przełóż na talerze, na wierzch ułóż burrattę.

Posyp posiekanymi pistacjami. Podawaj od razu, póki burrata jest kremowa w środku.

Wideo z przygotowania przepisu

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły