Makaron z zielonym pesto i burrattą

Łowicz

Kremowy makaron spaghetti z zielonym pesto Łowicz, delikatną burrattą i chrupiącymi pistacjami. Prosty, aromatyczny i gotowy w kilka minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Średnia 0 / 0
Oceń!
Kremowy makaron spaghetti z zielonym pesto Łowicz, delikatną burrattą i chrupiącymi pistacjami. Prosty, aromatyczny i gotowy w kilka minut.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
160 g makaron spaghetti lubella
3 łyżka zielone pesto łowicz
1 szt. burrata
1 łyżka oliwa
15 g pistacje obrane
Przygotowanie
Przygotowanie makaronu i sosu
Ugotuj makaron spaghetti al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.
Na patelni podgrzej oliwę i dodaj pesto Łowicz.
Wrzuć ugotowany makaron, dokładnie wymieszaj, by pokrył się sosem.
Podanie
Przełóż na talerze, na wierzch ułóż burrattę.
Posyp posiekanymi pistacjami. Podawaj od razu, póki burrata jest kremowa w środku.
Wideo z przygotowania przepisu
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.