Makaron z wołowiną sosem sojowym i fasolą
lubella
.
0
4 / 1
.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
300 g polędwica wołowa
300 g fasolka szparagowa mrożona
0.70 szkl. bulion drobiowy
1 szt. dymka
5 łyżka sos sojowy ciemny
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżeczka cukier brązowy
1 łyżeczka mąka ziemniaczana
1 szcz. płatki chili
1 szcz. imbir w proszku
1 łyżka kolendra
1 szt. olej ryżowy
Przygotowanie
Z sosu sojowego, sprasowanych ząbków czosnku, cukru, chili, imbiru oraz mąki ziemniaczanej przygotować marynatę.
Mięso pokroić w paseczki i wymieszać z marynatą. Odstawić na 30 minut, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty, często mieszając. Mięso odłożyć.
Na tej samej patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną dymkę, chwilę podsmażyć i wrzucić fasolkę, wlać bulion, gotować przez 4-5 minuty.
Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody.
Do fasolki przełożyć mięso oraz makaron, podlać wodą z gotowania się makaronu i gotować przez 1-2 minuty, aż całość się odpowiednio zagęści.