Makaron z wołowiną, sosem sojowym i fasolą

lubella
Makaron z wołowiną, sosem sojowym i fasolą

0

4 / 1

Makaron z wołowiną, sosem sojowym i fasolą to pyszne danie, które idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad, spotkanie ze znajomymi, a także na szybki lunch do pracy. Z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom dań mięsnych oraz wszystkim, którzy cenią sobie azjatyckie smaki. Połączenie makaronu z polędwicą wołową w aromatycznej marynacie i fasolką szparagową to kombinacja, która nie tylko pysznie smakuje, ale i doskonale prezentuje się na talerzu. Życzymy smacznego!

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 g polędwica wołowa

300 g fasolka szparagowa mrożona

0.70 szkl. bulion drobiowy

1 szt. dymka

5 łyżka sos sojowy ciemny

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżecz. cukier brązowy

1 łyżecz. mąka ziemniaczana

1 szczyp. płatki chili

1 szczyp. imbir w proszku

1 łyżka kolendra

1 szt. olej ryżowy

200 g makaron pełne ziarno tagliatelle

Przygotowanie


1

Z sosu sojowego, sprasowanych ząbków czosnku, cukru, chili, imbiru oraz mąki ziemniaczanej przygotować marynatę.

2

Mięso pokroić w paseczki i wymieszać z marynatą. Odstawić na 30 minut, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty, często mieszając. Mięso odłożyć.

3

Na tej samej patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną dymkę, chwilę podsmażyć i wrzucić fasolkę, wlać bulion, gotować przez 4-5 minuty.

4

Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody.

5

Do fasolki przełożyć mięso oraz makaron, podlać wodą z gotowania się makaronu i gotować przez 1-2 minuty, aż całość się odpowiednio zagęści.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

5417

kcal

Białka

56

gram

Węglowodany

94

gram

Tłuszcze

541

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły