Makaron z wołowiną, sosem sojowym i fasolą
lubella
Makaron z wołowiną, sosem sojowym i fasolą to pyszne danie, które idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad, spotkanie ze znajomymi, a także na szybki lunch do pracy. Z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom dań mięsnych oraz wszystkim, którzy cenią sobie azjatyckie smaki. Połączenie makaronu z polędwicą wołową w aromatycznej marynacie i fasolką szparagową to kombinacja, która nie tylko pysznie smakuje, ale i doskonale prezentuje się na talerzu. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
5417
kcal
Białka
56
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
541
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
Makaron z wołowiną, sosem sojowym i fasolą to pyszne danie, które idealnie sprawdzi się na rodzinny obiad, spotkanie ze znajomymi, a także na szybki lunch do pracy. Z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom dań mięsnych oraz wszystkim, którzy cenią sobie azjatyckie smaki. Połączenie makaronu z polędwicą wołową w aromatycznej marynacie i fasolką szparagową to kombinacja, która nie tylko pysznie smakuje, ale i doskonale prezentuje się na talerzu. Życzymy smacznego!
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
300 g polędwica wołowa
300 g fasolka szparagowa mrożona
0.70 szkl. bulion drobiowy
1 szt. dymka
5 łyżka sos sojowy ciemny
2 szt. ząbek czosnku
2 łyżecz. cukier brązowy
1 łyżecz. mąka ziemniaczana
1 szczyp. płatki chili
1 szczyp. imbir w proszku
1 łyżka kolendra
1 szt. olej ryżowy
200 g makaron pełne ziarno tagliatelle
Przygotowanie
Z sosu sojowego, sprasowanych ząbków czosnku, cukru, chili, imbiru oraz mąki ziemniaczanej przygotować marynatę.
Mięso pokroić w paseczki i wymieszać z marynatą. Odstawić na 30 minut, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty, często mieszając. Mięso odłożyć.
Na tej samej patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną dymkę, chwilę podsmażyć i wrzucić fasolkę, wlać bulion, gotować przez 4-5 minuty.
Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody.
Do fasolki przełożyć mięso oraz makaron, podlać wodą z gotowania się makaronu i gotować przez 1-2 minuty, aż całość się odpowiednio zagęści.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
5417
kcal
Białka
56
gram
Węglowodany
94
gram
Tłuszcze
541
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.