Makaron z wołowiną sosem sojowym i fasolą

lubella
Makaron z wołowiną sosem sojowym i fasolą

0

4 / 1

.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

300 g polędwica wołowa

300 g fasolka szparagowa mrożona

0.70 szkl. bulion drobiowy

1 szt. dymka

5 łyżka sos sojowy ciemny

2 szt. ząbek czosnku

2 łyżeczka cukier brązowy

1 łyżeczka mąka ziemniaczana

1 szcz. płatki chili

1 szcz. imbir w proszku

1 łyżka kolendra

1 szt. olej ryżowy

Przygotowanie


1

Z sosu sojowego, sprasowanych ząbków czosnku, cukru, chili, imbiru oraz mąki ziemniaczanej przygotować marynatę.

2

Mięso pokroić w paseczki i wymieszać z marynatą. Odstawić na 30 minut, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju przez 2-3 minuty, często mieszając. Mięso odłożyć.

3

Na tej samej patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną dymkę, chwilę podsmażyć i wrzucić fasolkę, wlać bulion, gotować przez 4-5 minuty.

4

Ugotować makaron według wskazówek na opakowaniu, odcedzając zostawić 1/2 szklanki wody.

5

Do fasolki przełożyć mięso oraz makaron, podlać wodą z gotowania się makaronu i gotować przez 1-2 minuty, aż całość się odpowiednio zagęści.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły