Makaron z wędzoną makrelą i szparagami

lubella
Makaron z wędzoną makrelą i szparagami

0

0 / 0

To propozycja na wyjątkowy makaron, która z pewnością będzie dla Ciebie miłą niespodzianką. Tłusta i zdrowa makrela oraz chrupiące szparagi tworzą przepis, który z powodzeniem można serwować w najlepszych restauracjach. Spróbujesz?

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella pełne ziarno pióra

150 g makrela wędzona

1 pęcz. szparagi

1 łyżka oliwa

1 łyżka posiekany koperek

1 łyżka posiekana bazylia

1 łyżka posiekana natka pietruszki

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Szparagi kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na oliwie.

3

Podajemy je wymieszane z ugotowanym makaronem, kawałkami makreli i doprawiamy posiekanymi ziołami.

Kategorie


Alergeny


Ryby

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły