Makaron z wędzoną makrelą i szparagami
lubella
0
0 / 0
To propozycja na wyjątkowy makaron, która z pewnością będzie dla Ciebie miłą niespodzianką. Tłusta i zdrowa makrela oraz chrupiące szparagi tworzą przepis, który z powodzeniem można serwować w najlepszych restauracjach. Spróbujesz?
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella pełne ziarno pióra
150 g makrela wędzona
1 pęcz. szparagi
1 łyżka oliwa
1 łyżka posiekany koperek
1 łyżka posiekana bazylia
1 łyżka posiekana natka pietruszki
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2
Szparagi kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na oliwie.
3
Podajemy je wymieszane z ugotowanym makaronem, kawałkami makreli i doprawiamy posiekanymi ziołami.
Kategorie
Alergeny
Ryby