Makaron z warzywami

m7
Makaron z warzywami

3

0 / 0

Szybki oraz syty makaron. Można go podawać z różnymi warzywami nie tylko z tymi co są w przepisie.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. curry

400 g makaron

300 g pieczarki

300 g śmietana gęsta

1 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka zielona

1 szt. szczypiorek

3 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu ( najlepiej al dente) cebulę obrać i pokroić w kostkę, papryki przekroić na pół i usunąć gniazda z nasionami, paprykę pokroić w kostkę.

2

Warzywa wrzucić na patelnie z olejem i popdsmażyć 5 minut. Pieczarki oczyścić pokroić w plasterki i dodać do warzyw na patelnie dusić około 10-15 minut.

3

Wszystko razem wymieszać i dodać śmietanę i przyprawy. Gotowy makaron podgrzać i wymieszać z pokrojonym szczypiorkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2501

kcal

Białka

74

gram

Węglowodany

342

gram

Tłuszcze

88

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły