Makaron z warzywami
m7
2
0 / 0
0
Szybki oraz syty makaron. Można go podawać z różnymi warzywami nie tylko z tymi co są w przepisie.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
1 szcz. curry
400 gr makaron
300 gr pieczarki
300 gr śmietana gęsta
1 szt cebula
1 szt papryka czerwona
1 szt papryka zielona
1 szt szczypiorek
3 łyżka oliwa
Przygotowanie
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu ( najlepiej al dente) cebulę obrać i pokroić w kostkę, papryki przekroić na pół i usunąć gniazda z nasionami, paprykę pokroić w kostkę.
Warzywa wrzucić na patelnie z olejem i popdsmażyć 5 minut. Pieczarki oczyścić pokroić w plasterki i dodać do warzyw na patelnie dusić około 10-15 minut.
Wszystko razem wymieszać i dodać śmietanę i przyprawy. Gotowy makaron podgrzać i wymieszać z pokrojonym szczypiorkiem.