2

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
curry
400 Gramów
makaron
300 Gramów
pieczarki
300 Gramów
Śmietana gęsta
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
papryka zielona
1 Sztuka
szczypiorek
3 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu ( najlepiej al dente) cebulę obrać i pokroić w kostkę, papryki przekroić na pół i usunąć gniazda z nasionami, paprykę pokroić w kostkę.
  2. Warzywa wrzucić na patelnie z olejem i popdsmażyć 5 minut. Pieczarki oczyścić pokroić w plasterki i dodać do warzyw na patelnie dusić około 10-15 minut.
  3. Wszystko razem wymieszać i dodać śmietanę i przyprawy. Gotowy makaron podgrzać i wymieszać z pokrojonym szczypiorkiem.

Opis

Szybki oraz syty makaron. Można go podawać z różnymi warzywami nie tylko z tymi co są w przepisie.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!