2

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
curry
400 Gramów
makaron
300 Gramów
pieczarki
300 Gramów
Śmietana gęsta
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
papryka zielona
1 Sztuka
szczypiorek
3 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu ( najlepiej al dente) cebulę obrać i pokroić w kostkę, papryki przekroić na pół i usunąć gniazda z nasionami, paprykę pokroić w kostkę.
  2. Warzywa wrzucić na patelnie z olejem i popdsmażyć 5 minut. Pieczarki oczyścić pokroić w plasterki i dodać do warzyw na patelnie dusić około 10-15 minut.
  3. Wszystko razem wymieszać i dodać śmietanę i przyprawy. Gotowy makaron podgrzać i wymieszać z pokrojonym szczypiorkiem.

Opis

Szybki oraz syty makaron. Można go podawać z różnymi warzywami nie tylko z tymi co są w przepisie.

Podobne przepisy

Kokardki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Polędwiczki z warzywami

Przepis
Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Penne funghi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Penne z grzybami

Przepis
Średni Do 40 min
Penne z grzybami

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Szaszłyki IV

Przepis
Średni Do 40 min
Szaszłyki IV

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!