2

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
curry
400 Gramów
makaron
300 Gramów
pieczarki
300 Gramów
Śmietana gęsta
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
papryka zielona
1 Sztuka
szczypiorek
3 Łyżki
oliwa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu ( najlepiej al dente) cebulę obrać i pokroić w kostkę, papryki przekroić na pół i usunąć gniazda z nasionami, paprykę pokroić w kostkę.
  2. Warzywa wrzucić na patelnie z olejem i popdsmażyć 5 minut. Pieczarki oczyścić pokroić w plasterki i dodać do warzyw na patelnie dusić około 10-15 minut.
  3. Wszystko razem wymieszać i dodać śmietanę i przyprawy. Gotowy makaron podgrzać i wymieszać z pokrojonym szczypiorkiem.

Opis

Szybki oraz syty makaron. Można go podawać z różnymi warzywami nie tylko z tymi co są w przepisie.

Podobne przepisy

Kokardki z pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kokardki z pieczarkami

Polędwiczki z warzywami

Przepis
Średni Do 1 godz
Polędwiczki z warzywami

Penne funghi

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Penne funghi

Szaszłyki z rybą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Szaszłyki z rybą

Leczo z cebuli

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Leczo z cebuli

Penne z grzybami

Przepis
Średni Do 40 min
Penne z grzybami

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!