Makaron z warzywami
m7
Szybki oraz syty makaron. Można go podawać z różnymi warzywami nie tylko z tymi co są w przepisie.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2501
kcal
Białka
74
gram
Węglowodany
342
gram
Tłuszcze
88
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
Szybki oraz syty makaron. Można go podawać z różnymi warzywami nie tylko z tymi co są w przepisie.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. curry
400 g makaron
300 g pieczarki
300 g śmietana gęsta
1 szt. cebula
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka zielona
1 szt. szczypiorek
3 łyżka oliwa
Przygotowanie
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu ( najlepiej al dente) cebulę obrać i pokroić w kostkę, papryki przekroić na pół i usunąć gniazda z nasionami, paprykę pokroić w kostkę.
Warzywa wrzucić na patelnie z olejem i popdsmażyć 5 minut. Pieczarki oczyścić pokroić w plasterki i dodać do warzyw na patelnie dusić około 10-15 minut.
Wszystko razem wymieszać i dodać śmietanę i przyprawy. Gotowy makaron podgrzać i wymieszać z pokrojonym szczypiorkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
2501
kcal
Białka
74
gram
Węglowodany
342
gram
Tłuszcze
88
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.