Makaron z warzywami

m7
Makaron z warzywami

1

0 / 0

Danie łatwe i szybkie w przygotowaniu. Wygląda bardzo efektownie, więc można je podać podczas kolacji we dwoje...

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

200 g marchew

200 dag. ogórek

100 g kukurydza

100 g boczniaki

100 g makaron lubella spaghetti

4 szt. cebula dymka

4 łyżka sos ostrygowy

1 łyżka olej

Przygotowanie


1

Gotujemy makaron we wrzącej osolonej wodzie al dente.

2

Ogórka i marchewki kroimy w słupki, dymki w piórka, grzyby w plasterki. Cebulki i grzyby smażymy na łyżce oleju. Rozgarniamy i podsmażamy marchewkę.

3

Dodajemy kukurydzę, makaron, który uprzednio kroimy, sos, podgrzewamy minutę. Posypujemy ogórkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

269

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

44

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły