Makaron z warzywami
m7
Danie łatwe i szybkie w przygotowaniu. Wygląda bardzo efektownie, więc można je podać podczas kolacji we dwoje...
Wartości odżywcze na porcję
Energia
269
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Danie łatwe i szybkie w przygotowaniu. Wygląda bardzo efektownie, więc można je podać podczas kolacji we dwoje...
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
200 g marchew
200 dag. ogórek
100 g kukurydza
100 g boczniaki
100 g makaron lubella spaghetti
4 szt. cebula dymka
4 łyżka sos ostrygowy
1 łyżka olej
Przygotowanie
Gotujemy makaron we wrzącej osolonej wodzie al dente.
Ogórka i marchewki kroimy w słupki, dymki w piórka, grzyby w plasterki. Cebulki i grzyby smażymy na łyżce oleju. Rozgarniamy i podsmażamy marchewkę.
Dodajemy kukurydzę, makaron, który uprzednio kroimy, sos, podgrzewamy minutę. Posypujemy ogórkiem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
269
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
44
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.