Makaron z warzywami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makaron z warzywami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974393111.jpeg&w=3840&q=75)
Danie łatwe i szybkie w przygotowaniu. Wygląda bardzo efektownie, więc można je podać podczas kolacji we dwoje...
1
0 / 0
Danie łatwe i szybkie w przygotowaniu. Wygląda bardzo efektownie, więc można je podać podczas kolacji we dwoje...
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
200 g marchew
200 dag. ogórek
100 g kukurydza
100 g boczniaki
100 g makaron lubella spaghetti
4 szt. cebula dymka
4 łyżka sos ostrygowy
1 łyżka olej
Przygotowanie
1
Gotujemy makaron we wrzącej osolonej wodzie al dente.
2
Ogórka i marchewki kroimy w słupki, dymki w piórka, grzyby w plasterki. Cebulki i grzyby smażymy na łyżce oleju. Rozgarniamy i podsmażamy marchewkę.
3
Dodajemy kukurydzę, makaron, który uprzednio kroimy, sos, podgrzewamy minutę. Posypujemy ogórkiem.