Makaron z twarożkiem i borówkami
lubella
Chcesz poczuć smak lata? Mamy propozycję dla smakoszy makaronów na słodko i miłośników owocowo-twarożkowych pomysłów. To szybki oraz bardzo prosty przepis, który skradnie serca najmłodszych i starszych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
465
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Chcesz poczuć smak lata? Mamy propozycję dla smakoszy makaronów na słodko i miłośników owocowo-twarożkowych pomysłów. To szybki oraz bardzo prosty przepis, który skradnie serca najmłodszych i starszych.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g makaron lubella wstążki
1 łyżka masło
1 łyżka miód płynny
100 g naturalny twarożek
0.50 szkl. borówki
1 łyżecz. cynamon
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ciepły mieszamy z masłem i cynamonem.
Podajemy z twarożkiem i borówkami.
Polewamy miodem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
465
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
24
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza