Makaron z twarożkiem

m7
Makaron z twarożkiem

1

0 / 0

Makaron z twarożkiem

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

250 g makaron świderki

150 g twarożek wiejski

2 łyżka cukier waniliowy

Przygotowanie


1

Makaron ugotować al dente w posolonej wodzie.

2

Następnie zahartować zimna woda i odcedzić.

3

Porcje makaronu rozłożyć na talerze.

4

Twaróg pokruszyć i posypać makaron.

5

Całość posypać cukrem waniliowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

279

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły