Makaron z twarożkiem
m7
Makaron z twarożkiem
Wartości odżywcze na porcję
Energia
279
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Makaron z twarożkiem
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
250 g makaron świderki
150 g twarożek wiejski
2 łyżka cukier waniliowy
Przygotowanie
Makaron ugotować al dente w posolonej wodzie.
Następnie zahartować zimna woda i odcedzić.
Porcje makaronu rozłożyć na talerze.
Twaróg pokruszyć i posypać makaron.
Całość posypać cukrem waniliowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
279
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
2
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.