Makaron z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i rukolą

lubella
Makaron z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i rukolą

1

5 / 2

Pyszny pomysł na śródziemnomorski obiad, który przywoła letnie wspomnienia. Aromatyczny tuńczyk, suszone na słońcu pomidory i świeża rukola to nie tylko ciekawe, ale i znakomite połączenie.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella express świderki

1 puszka tuńczyk w oleju

10 szt. suszone pomidory w zalewie

1 szt. cebula czerwona

1 szt. pomidor

1 łyżecz. oregano

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

2

Świeżego pomidora, czerwoną cebulę i suszone pomidory kroimy w kostkę.

3

Patelnię rozgrzewamy i wrzucamy na nią tuńczyka wraz zalewą. Podsmażamy przez ok. 3 minuty. Następnie dorzucamy pokrojoną cebulę, pomidora i suszone pomidorki.

4

Podsmażamy następne 3 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano.

5

Rukolę myjemy. Ugotowany makaron łączymy z podsmażonymi składnikami i świeżą rukolą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

739

kcal

Białka

37

gram

Węglowodany

80

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły