Makaron z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i rukolą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Makaron z tuńczykiem, suszonymi pomidorami i rukolą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976852432.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszny pomysł na śródziemnomorski obiad, który przywoła letnie wspomnienia. Aromatyczny tuńczyk, suszone na słońcu pomidory i świeża rukola to nie tylko ciekawe, ale i znakomite połączenie.
0
5 / 2
Pyszny pomysł na śródziemnomorski obiad, który przywoła letnie wspomnienia. Aromatyczny tuńczyk, suszone na słońcu pomidory i świeża rukola to nie tylko ciekawe, ale i znakomite połączenie.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella express świderki
1 puszka tuńczyk w oleju
10 szt. suszone pomidory w zalewie
1 szt. cebula czerwona
1 szt. pomidor
1 łyżecz. oregano
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Świeżego pomidora, czerwoną cebulę i suszone pomidory kroimy w kostkę.
Patelnię rozgrzewamy i wrzucamy na nią tuńczyka wraz zalewą. Podsmażamy przez ok. 3 minuty. Następnie dorzucamy pokrojoną cebulę, pomidora i suszone pomidorki.
Podsmażamy następne 3 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Rukolę myjemy. Ugotowany makaron łączymy z podsmażonymi składnikami i świeżą rukolą.