Makaron z tuńczykiem i pomidorami cherry

m7
Makaron z tuńczykiem i pomidorami cherry

1

0 / 0

usłyszane od sąsiadki

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. czosnek

1 łyżecz. bazylia

200 g makaron kolanka

1 szt. tuńczyk w oleju

1 szt. tuńczyk w sosie własnym

10 szt. pomidorki koktajlowe

1 szt. cebula

1 szt. czosnek

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Połowę oliwy i sosu własnego z tuńczyka wylewamy, drugą połowę wlewamy na patelnie, dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy. Gdy cebula uzyska barwę złotą dodajemy pomidora z puszki. Dusimy całość 10 min. Dodajemy tuńczyka i bazylię podgrzewamy kolejne 5 min. Ugotowany makaron wykładamy na talerz i nakładamy tuńczyka. Na brzegach talerza układamy przekrojone na pół pomidorki cherry.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

637

kcal

Białka

51

gram

Węglowodany

83

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły