Makaron z tuńczykiem i pomidorami cherry
m7
usłyszane od sąsiadki
Wartości odżywcze na porcję
Energia
637
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
83
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
usłyszane od sąsiadki
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. czosnek
1 łyżecz. bazylia
200 g makaron kolanka
1 szt. tuńczyk w oleju
1 szt. tuńczyk w sosie własnym
10 szt. pomidorki koktajlowe
1 szt. cebula
1 szt. czosnek
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Połowę oliwy i sosu własnego z tuńczyka wylewamy, drugą połowę wlewamy na patelnie, dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy. Gdy cebula uzyska barwę złotą dodajemy pomidora z puszki. Dusimy całość 10 min. Dodajemy tuńczyka i bazylię podgrzewamy kolejne 5 min. Ugotowany makaron wykładamy na talerz i nakładamy tuńczyka. Na brzegach talerza układamy przekrojone na pół pomidorki cherry.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
637
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
83
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.