Makaron z tuńczykiem i pomidorami cherry
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makaron z tuńczykiem i pomidorami cherry](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977133722.jpeg&w=3840&q=75)
usłyszane od sąsiadki
1
0 / 0
usłyszane od sąsiadki
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. czosnek
1 łyżecz. bazylia
200 g makaron kolanka
1 szt. tuńczyk w oleju
1 szt. tuńczyk w sosie własnym
10 szt. pomidorki koktajlowe
1 szt. cebula
1 szt. czosnek
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Połowę oliwy i sosu własnego z tuńczyka wylewamy, drugą połowę wlewamy na patelnie, dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy. Gdy cebula uzyska barwę złotą dodajemy pomidora z puszki. Dusimy całość 10 min. Dodajemy tuńczyka i bazylię podgrzewamy kolejne 5 min. Ugotowany makaron wykładamy na talerz i nakładamy tuńczyka. Na brzegach talerza układamy przekrojone na pół pomidorki cherry.