Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Tuńczyk, czyli coś dobrego na piątkowy obiad;-)) U mnie dziś makaron razowy, ale zależy, co kto lubi i co może jeść. Obrane ze skórki i zesmażone pomidory stanowią bazę sosu; dodaję również pomidory suszone, bo wtedy cała potrawa ma fajny smaczek.Zielony groszek zawsze ożywia danie kolorystycznie i smakowo, dodaje mu wesołości;-)) Zwieńczenie całości, czyli parmezan i świeża bazylia. Co prawda wielka nagonka na rtęć w tuńczyku skończyła się wielką klapą, lecz w świadomości ludzi pozostał strach przed tuńczykiem, gdyż rzekomo zawiera on najwięcej tego toksycznego pierwiastka wśród popularnych ryb morskich. Bardzo lubię tuńczyka w sosach i sałatkach, więc ciężko mi z niego zrezygnować. Wymyśliłam, że będę go jednak jadła od czasu do czasu. Może umówmy się, że tuńczyka niech ograniczają przyszłe mamy, a reszta świata niech je go na zdrowie.
1 | Puszka |
groszek zielony konserwowy
|
|
1 | Puszka |
Tuńczyk
|
|
2 | Szczypty |
sól, pieprz
|
|
2 | Sztuki |
por
|
|
1 | Sztuka | ||
4 | Sztuki | ||
6 | Sztuk | ||
20 | Dekagramów |
parmezan
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |