Makaron z tuńczykiem, czosnkiem i pietruszką
lubella
Lubicie ryby? To skarbnica zdrowia i smaku. Tuńczyk w bardzo prostej odsłonie – z makaronem, pomidorami, pietruszką i czosnkiem to raj dla podniebienia.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
662
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
98
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
5 / 1
Lubicie ryby? To skarbnica zdrowia i smaku. Tuńczyk w bardzo prostej odsłonie – z makaronem, pomidorami, pietruszką i czosnkiem to raj dla podniebienia.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron lubella spahgetti cienkie
1 puszka pomidory krojone łowicz
1 puszka tuńczyk w oliwie
1 łyżecz. suszona bazylia
1 łyżecz. suszone oregano
1 łyżecz. papryka słodka
1 pęcz. pietruszka natka
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Tuńczyka wraz z oliwą przekładamy na rozgrzaną patelnię. Podsmażamy.
Dodajemy przeciśnięty czosnek i krótko podsmażamy. Dodajemy pomidory krojone, oregano, bazylię i paprykę słodką.
Ugotowany makaron łączymy z tuńczykiem. Całość posypujemy obficie pietruszką.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
662
kcal
Białka
42
gram
Węglowodany
98
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.