Makaron z tuńczykiem, czosnkiem i pietruszką

lubella
Makaron z tuńczykiem, czosnkiem i pietruszką

1

5 / 1

Lubicie ryby? To skarbnica zdrowia i smaku. Tuńczyk w bardzo prostej odsłonie – z makaronem, pomidorami, pietruszką i czosnkiem to raj dla podniebienia.

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g makaron lubella spahgetti cienkie

1 pusz. pomidory krojone łowicz

1 pusz. tuńczyk w oliwie

1 łyżeczka suszona bazylia

1 łyżeczka suszone oregano

1 łyżeczka papryka słodka

1 pęcz. pietruszka natka

1 szcz. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

2

Tuńczyka wraz z oliwą przekładamy na rozgrzaną patelnię. Podsmażamy.

3

Dodajemy przeciśnięty czosnek i krótko podsmażamy. Dodajemy pomidory krojone, oregano, bazylię i paprykę słodką.

4

Ugotowany makaron łączymy z tuńczykiem. Całość posypujemy obficie pietruszką.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły