Makaron z tuńczykiem, czosnkiem i pietruszką
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Makaron z tuńczykiem, czosnkiem i pietruszką](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976609938.jpeg&w=3840&q=75)
Lubicie ryby? To skarbnica zdrowia i smaku. Tuńczyk w bardzo prostej odsłonie – z makaronem, pomidorami, pietruszką i czosnkiem to raj dla podniebienia.
2
5 / 1
Lubicie ryby? To skarbnica zdrowia i smaku. Tuńczyk w bardzo prostej odsłonie – z makaronem, pomidorami, pietruszką i czosnkiem to raj dla podniebienia.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron lubella spahgetti cienkie
1 puszka pomidory krojone łowicz
1 puszka tuńczyk w oliwie
1 łyżecz. suszona bazylia
1 łyżecz. suszone oregano
1 łyżecz. papryka słodka
1 pęcz. pietruszka natka
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Tuńczyka wraz z oliwą przekładamy na rozgrzaną patelnię. Podsmażamy.
Dodajemy przeciśnięty czosnek i krótko podsmażamy. Dodajemy pomidory krojone, oregano, bazylię i paprykę słodką.
Ugotowany makaron łączymy z tuńczykiem. Całość posypujemy obficie pietruszką.