Makaron z tuńczykiem, czosnkiem i pietruszką
lubella
Lubicie ryby? To skarbnica zdrowia i smaku. Tuńczyk w bardzo prostej odsłonie – z makaronem, pomidorami, pietruszką i czosnkiem to raj dla podniebienia.
1
5 / 1
Lubicie ryby? To skarbnica zdrowia i smaku. Tuńczyk w bardzo prostej odsłonie – z makaronem, pomidorami, pietruszką i czosnkiem to raj dla podniebienia.
8
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron lubella spahgetti cienkie
1 pusz. pomidory krojone łowicz
1 pusz. tuńczyk w oliwie
1 łyżeczka suszona bazylia
1 łyżeczka suszone oregano
1 łyżeczka papryka słodka
1 pęcz. pietruszka natka
1 szcz. sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Tuńczyka wraz z oliwą przekładamy na rozgrzaną patelnię. Podsmażamy.
Dodajemy przeciśnięty czosnek i krótko podsmażamy. Dodajemy pomidory krojone, oregano, bazylię i paprykę słodką.
Ugotowany makaron łączymy z tuńczykiem. Całość posypujemy obficie pietruszką.