Makaron z tuńczykiem, czosnkiem i pietruszką

lubella
Makaron z tuńczykiem, czosnkiem i pietruszką

2

5 / 1

Lubicie ryby? To skarbnica zdrowia i smaku. Tuńczyk w bardzo prostej odsłonie – z makaronem, pomidorami, pietruszką i czosnkiem to raj dla podniebienia.

8

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g makaron lubella spahgetti cienkie

1 puszka pomidory krojone łowicz

1 puszka tuńczyk w oliwie

1 łyżecz. suszona bazylia

1 łyżecz. suszone oregano

1 łyżecz. papryka słodka

1 pęcz. pietruszka natka

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

2

Tuńczyka wraz z oliwą przekładamy na rozgrzaną patelnię. Podsmażamy.

3

Dodajemy przeciśnięty czosnek i krótko podsmażamy. Dodajemy pomidory krojone, oregano, bazylię i paprykę słodką.

4

Ugotowany makaron łączymy z tuńczykiem. Całość posypujemy obficie pietruszką.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

662

kcal

Białka

42

gram

Węglowodany

98

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły