Makaron z truskawkowym dżemem

m7
Makaron z truskawkowym dżemem

0

1 / 1

Makaron pasuje zarówno na słodki obiadek, jak i podwieczorek, deser czy kolację. Wykonanie jest banalne i błyskawiczne, a efekt smakowy rewelacyjny:) więc myślę, że warto spróbować. Można pokombinować z innym dżemem i rodzajem makaronu;)

3

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

250 g makaron

1 szt. dżem truskawkowy niskosłodzony łowicz

0.50 pęcz. truskawki

Przygotowanie


1

Makaron ugotować w lekko osolonym wrzątku. Odcedzić.Następnie wymieszać makaron z połową dżemu.

2

Wyłożyć porcje na talerze. Dookoła polać dżemem, udekorować malinkami lub truskawkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

442

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

95

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły