Makaron z truskawkami, rukolą i kozim serem

Lubella
Makaron z truskawkami, rukolą i kozim serem

0

0 / 0

Wyrafinowany makaron z soczystymi truskawkami, pikantną rukolą i kremowym kozim serem to doskonały wybór na lekką, letnią kolację, łączącą słodkie nuty owoców z wytrawną głębią smaków.

7

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

100 g makaron tagliatelle

100 g truskawek (pokrojonych na plastry)

30 g rukola

50 g kozi ser (pokruszony)

10 g orzechów włoskich

1 łyżka oliwa z oliwek

1 łyżecz. ocet balsamiczny

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron al dente, odcedź, zachowując trochę wody.

2

Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć truskawki i smaż przez 2-3 minuty, aż lekko się zmiękczą. Dodaj ocet balsamiczny i gotuj jeszcze przez 1 minutę.

3

Wymieszaj makaron z truskawkami, dodaj rukolę i orzechy (jeśli używasz).

4

Posyp kozim serem, dopraw solą i pieprzem do smaku, podawaj natychmiast.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły