Makaron z truskawkami, rukolą i kozim serem

Lubella

Wyrafinowany makaron z soczystymi truskawkami, pikantną rukolą i kremowym kozim serem to doskonały wybór na lekką, letnią kolację, łączącą słodkie nuty owoców z wytrawną głębią smaków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wyrafinowany makaron z soczystymi truskawkami, pikantną rukolą i kremowym kozim serem to doskonały wybór na lekką, letnią kolację, łączącą słodkie nuty owoców z wytrawną głębią smaków.
7
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
100 g makaron tagliatelle
100 g truskawek (pokrojonych na plastry)
30 g rukola
50 g kozi ser (pokruszony)
10 g orzechów włoskich
1 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżecz. ocet balsamiczny
Przygotowanie
Ugotuj makaron al dente, odcedź, zachowując trochę wody.
Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć truskawki i smaż przez 2-3 minuty, aż lekko się zmiękczą. Dodaj ocet balsamiczny i gotuj jeszcze przez 1 minutę.
Wymieszaj makaron z truskawkami, dodaj rukolę i orzechy (jeśli używasz).
Posyp kozim serem, dopraw solą i pieprzem do smaku, podawaj natychmiast.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.