Makaron z truskawkami, ricottą i miodem

Lubella
Makaron z truskawkami, ricottą i miodem

0

0 / 0

Delikatny makaron z soczystymi truskawkami, kremową ricottą i subtelną słodyczą miodu to idealna propozycja na lekkie, letnie danie, które zachwyca harmonią słodkich i aksamitnych smaków.

7

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

100 g makaron penne lubella

100 g truskawek (pokrojonych na kawałki)

50 g ser ricotta

1 łyżka miód

5 g masło

1 łyżka sok z cytryny

1 łyżka płatki migdałowe

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron al dente, odcedź, zachowując trochę wody.

2

Na patelni rozgrzej masło, dodaj truskawki i podsmaż przez 2 minuty. Następnie dodaj miód i sok z cytryny, gotuj przez 1 minutę.

3

Wymieszaj makaron z truskawkami, dodaj ricottę i dokładnie wymieszaj.

4

Dopraw solą i pieprzem, a na koniec posyp migdałami (jeśli używasz). Podawaj od razu.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły