Makaron z truskawkami, ricottą i miodem

Lubella

Delikatny makaron z soczystymi truskawkami, kremową ricottą i subtelną słodyczą miodu to idealna propozycja na lekkie, letnie danie, które zachwyca harmonią słodkich i aksamitnych smaków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Delikatny makaron z soczystymi truskawkami, kremową ricottą i subtelną słodyczą miodu to idealna propozycja na lekkie, letnie danie, które zachwyca harmonią słodkich i aksamitnych smaków.
7
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
100 g makaron penne lubella
100 g truskawek (pokrojonych na kawałki)
50 g ser ricotta
1 łyżka miód
5 g masło
1 łyżka sok z cytryny
1 łyżka płatki migdałowe
Przygotowanie
Ugotuj makaron al dente, odcedź, zachowując trochę wody.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj truskawki i podsmaż przez 2 minuty. Następnie dodaj miód i sok z cytryny, gotuj przez 1 minutę.
Wymieszaj makaron z truskawkami, dodaj ricottę i dokładnie wymieszaj.
Dopraw solą i pieprzem, a na koniec posyp migdałami (jeśli używasz). Podawaj od razu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.