Makaron z truskawkami, mascarpone i bazylią

Lubella

Wykwintny makaron z soczystymi truskawkami, aksamitnym mascarpone i orzeźwiającą nutą bazylii to doskonała propozycja na lekką, letnią kolację, która zachwyca połączeniem słodkich i ziołowych smaków.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Wykwintny makaron z soczystymi truskawkami, aksamitnym mascarpone i orzeźwiającą nutą bazylii to doskonała propozycja na lekką, letnią kolację, która zachwyca połączeniem słodkich i ziołowych smaków.
7
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
100 g makaron świderki lubella
100 g truskawek (pokrojonych na kawałki)
50 g mascarpone
10 g świeża bazylia (posiekana)
1 łyżka miód
1 łyżka oliwa z oliwek
5 g masło
Przygotowanie
Ugotuj makaron al dente, odcedź, zachowując trochę wody.
Na patelni rozgrzej masło i oliwę, dodaj truskawki i smaż przez 2-3 minuty. Dodaj miód i gotuj przez 1 minutę.
Wymieszaj makaron z truskawkami, dodaj mascarpone i bazylię, dokładnie wymieszaj.
Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj od razu, dekorując świeżymi listkami bazylii.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.