Makaron z truskawkami, mascarpone i bazylią

Lubella
Makaron z truskawkami, mascarpone i bazylią

0

0 / 0

Wykwintny makaron z soczystymi truskawkami, aksamitnym mascarpone i orzeźwiającą nutą bazylii to doskonała propozycja na lekką, letnią kolację, która zachwyca połączeniem słodkich i ziołowych smaków.

7

Składniki

30 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

100 g makaron świderki lubella

100 g truskawek (pokrojonych na kawałki)

50 g mascarpone

10 g świeża bazylia (posiekana)

1 łyżka miód

1 łyżka oliwa z oliwek

5 g masło

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron al dente, odcedź, zachowując trochę wody.

2

Na patelni rozgrzej masło i oliwę, dodaj truskawki i smaż przez 2-3 minuty. Dodaj miód i gotuj przez 1 minutę.

3

Wymieszaj makaron z truskawkami, dodaj mascarpone i bazylię, dokładnie wymieszaj.

4

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj od razu, dekorując świeżymi listkami bazylii.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły