Makaron z tofu
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Makaron z tofu](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973503306.jpeg&w=3840&q=75)
Jeżeli szukasz pomysłu na aromatyczny obiad, koniecznie spróbuj makaronu z tofu. To azjatyckie danie, które z pewnością zachwyci smakoszy wegetariańskiej i wegańskiej kuchni. Przepis jest wyjątkowo prosty w przygotowaniu — nie potrzebujesz ponadprzeciętnych umiejętności kulinarnych. Niezależnie od okazji, makaron z tofu to dobry wybór dla tych, którzy pragną zjeść coś smacznego, zdrowego i bezmięsnego.
0
0 / 0
Jeżeli szukasz pomysłu na aromatyczny obiad, koniecznie spróbuj makaronu z tofu. To azjatyckie danie, które z pewnością zachwyci smakoszy wegetariańskiej i wegańskiej kuchni. Przepis jest wyjątkowo prosty w przygotowaniu — nie potrzebujesz ponadprzeciętnych umiejętności kulinarnych. Niezależnie od okazji, makaron z tofu to dobry wybór dla tych, którzy pragną zjeść coś smacznego, zdrowego i bezmięsnego.
14
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g makaron spaghetti lubella
100 g tofu
1 szt. cukinia
10 szt. pieczarki
1 szt. cebula czerwona
1 łyżecz. prażony sezam
2 łyżecz. oliwa z oliwek
3 łyżka sos sojowy
1 g papryczka chili
1 łyżecz. papryka słodka mielona
1 łyżecz. papryka wędzona w proszku
2 łyżka olej rzepakowy
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Wszystkie składniki na marynatę mieszamy ze sobą. Tofu kroimy w dużą kostkę i zalewamy je marynatą. Odkładamy na 1 godzinę do lodówki.
Cebulę kroimy w pióra i smażymy ją na rozgrzanym oleju na patelni.
Kiedy cebula będzie miękka dodajemy drobno posiekany czosnek.
Następnie cukinię i pieczarki kroimy w plastry a czerwoną paprykę w paski.
Wszystkie warzywa dodajemy do cebuli i czosnku i smażymy aż warzywa będą miękkie. Na sam koniec dodajemy zamarynowane tofu. Wszystko smażymy na małym ogniu do momentu aż tofu się zarumieni.
Nasze danie serwujemy z makaronem ugotowanym zgodzie zaleceniem od producenta na opakowaniu, dekorujemy sezamem.