MAKARON Z SOSEM Z PASSATY WŁOCŁAWEK
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Fbrands%2Flogo_images%2F1706617728044.png&w=3840&q=75)
Włocławek
![MAKARON Z SOSEM Z PASSATY WŁOCŁAWEK](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1710412369834.jpeg&w=3840&q=75)
Szybka pasta na obiad? Robi się! Makaron, pomidorowa passata, czosnek, mozzarella i obiad gotowy! Obiady, które robią się “same” są najlepsze!
0
0 / 0
Szybka pasta na obiad? Robi się! Makaron, pomidorowa passata, czosnek, mozzarella i obiad gotowy! Obiady, które robią się “same” są najlepsze!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron spaghetti
1 łyżka oliwa z oliwek
1 szt. cebula
1 opak. passata włocławek
2 łyżka posiekana bazylia
1 szczyp. sól, pieprz
60 g mozzarella
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente.
Na oliwie szklimy drobno posiekaną cebulę.
Dodajemy drobno posiekany czosnek i od razu zalewamy passatą.
Smażymy 2-3 minuty, po czym doprawiamy bazylią, solą i pieprzem.
Do sosu przekładamy ugotowany, odsączony makaron i mieszamy.
Podajemy z kulkami mozzarelli i świeżą bazylią.