MAKARON Z SOSEM Z PASSATY WŁOCŁAWEK

Włocławek
MAKARON Z SOSEM Z PASSATY WŁOCŁAWEK

Średnia 4.8 / 106

Oceń!

Szybka pasta na obiad? Robi się! Makaron, pomidorowa passata, czosnek, mozzarella i obiad gotowy! Obiady, które robią się “same” są najlepsze!

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron spaghetti

1 łyżka oliwa z oliwek

1 szt. cebula

1 opak. passata włocławek

2 łyżka posiekana bazylia

1 szczyp. sól, pieprz

60 g mozzarella

Przygotowanie


Makaron gotujemy al dente.

Na oliwie szklimy drobno posiekaną cebulę.

Dodajemy drobno posiekany czosnek i od razu zalewamy passatą.

Smażymy 2-3 minuty, po czym doprawiamy bazylią, solą i pieprzem.

Do sosu przekładamy ugotowany, odsączony makaron i mieszamy.

Podajemy z kulkami mozzarelli i świeżą bazylią.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

592

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

92

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły