MAKARON Z SOSEM Z PASSATY WŁOCŁAWEK
Włocławek
Szybka pasta na obiad? Robi się! Makaron, pomidorowa passata, czosnek, mozzarella i obiad gotowy! Obiady, które robią się “same” są najlepsze!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
592
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
92
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Szybka pasta na obiad? Robi się! Makaron, pomidorowa passata, czosnek, mozzarella i obiad gotowy! Obiady, które robią się “same” są najlepsze!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron spaghetti
1 łyżka oliwa z oliwek
1 szt. cebula
1 opak. passata włocławek
2 łyżka posiekana bazylia
1 szczyp. sól, pieprz
60 g mozzarella
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente.
Na oliwie szklimy drobno posiekaną cebulę.
Dodajemy drobno posiekany czosnek i od razu zalewamy passatą.
Smażymy 2-3 minuty, po czym doprawiamy bazylią, solą i pieprzem.
Do sosu przekładamy ugotowany, odsączony makaron i mieszamy.
Podajemy z kulkami mozzarelli i świeżą bazylią.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
592
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
92
gram
Tłuszcze
11
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.