MAKARON Z SOSEM Z PASSATY WŁOCŁAWEK
kontakt_5
0
0 / 0
Szybka pasta na obiad? Robi się! Makaron, pomidorowa passata, czosnek, mozzarella i obiad gotowy! Obiady, które robią się “same” są najlepsze!
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron spaghetti
1 łyżka oliwa z oliwek
1 szt. cebula
1 opak. passata włocławek
2 łyżka posiekana bazylia
1 szcz. sól, pieprz
60 g mozzarella
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy al dente.
2
Na oliwie szklimy drobno posiekaną cebulę.
3
Dodajemy drobno posiekany czosnek i od razu zalewamy passatą.
4
Smażymy 2-3 minuty, po czym doprawiamy bazylią, solą i pieprzem.
5
Do sosu przekładamy ugotowany, odsączony makaron i mieszamy.
6
Podajemy z kulkami mozzarelli i świeżą bazylią.