Makaron z sosem śmietanowo - grzybowym

m7
Makaron z sosem śmietanowo - grzybowym

3

0 / 0

Sos- rewelacja! Polecam!!!!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 śmietana 18%

1 szczyp. sól

200 g makaron wstążki

400 g pieczarki

2 szt. szalotki

1 szt. bulion grzybowy

1 łyżka olej

1 łyżka sos sojowo-grzybowy

1 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki kroimy w ćwiartki, szalotki w piórka smażymy na patelni, przyprawiamy solą ,pieprzem, dodajemy 2 łyżki sosu sojowo grzybowego. Zalewamy pieczarki śmietanką, dorzucamy kostkę bulionu grzybowego, gotujemy aż sos zgęstnieje. Na koniec wrzucamy posiekaną natkę pietruszki. Układamy makaron na talerzu, przykrywamy sosem. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły