Makaron z sosem śmietanowo - grzybowym

m7
Makaron z sosem śmietanowo - grzybowym

3

0 / 0

Sos- rewelacja! Polecam!!!!

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 śmietana 18%

1 szczyp. sól

200 g makaron wstążki

400 g pieczarki

2 szt. szalotki

1 szt. bulion grzybowy

1 łyżka olej

1 łyżka sos sojowo-grzybowy

1 łyżka nać pietruszki

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki kroimy w ćwiartki, szalotki w piórka smażymy na patelni, przyprawiamy solą ,pieprzem, dodajemy 2 łyżki sosu sojowo grzybowego. Zalewamy pieczarki śmietanką, dorzucamy kostkę bulionu grzybowego, gotujemy aż sos zgęstnieje. Na koniec wrzucamy posiekaną natkę pietruszki. Układamy makaron na talerzu, przykrywamy sosem. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

445

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

41

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły