Makaron z sosem śmietanowo - grzybowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makaron z sosem śmietanowo - grzybowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973885893.jpeg&w=3840&q=75)
Sos- rewelacja! Polecam!!!!
3
0 / 0
Sos- rewelacja! Polecam!!!!
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
400 śmietana 18%
1 szczyp. sól
200 g makaron wstążki
400 g pieczarki
2 szt. szalotki
1 szt. bulion grzybowy
1 łyżka olej
1 łyżka sos sojowo-grzybowy
1 łyżka nać pietruszki
Przygotowanie
1
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki kroimy w ćwiartki, szalotki w piórka smażymy na patelni, przyprawiamy solą ,pieprzem, dodajemy 2 łyżki sosu sojowo grzybowego. Zalewamy pieczarki śmietanką, dorzucamy kostkę bulionu grzybowego, gotujemy aż sos zgęstnieje. Na koniec wrzucamy posiekaną natkę pietruszki. Układamy makaron na talerzu, przykrywamy sosem. Smacznego!