Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Jest to danie tak szybkie i tak niewymagające uwagi, że można je zrobić w kwadrans. Przy tym jest smaczne i zawsze się udaje. Bazą jest śmietanka i sery – tu każdy może wybrać ulubione sery, te twardsze lekko zmiękną, a miękkie zupełnie się roztopią, nadając daniu ostry smak. W wersji „wieczorowej” dodaję suszone pomidory, marynowany pieprz i świeżą bazylię. Preferuję czarne oliwki, jeśli ich nie mam dodaję zielone. Co jeszcze mogę napisać o tym daniu? Warto się nim podelektować przy kieliszku wina, w scenerii raczej romantycznej. Jeśli jesteś początkującym kucharzem/kucharką to dobry sposób, aby trafić do serca …przez żołądek.
1 | Opakowanie | ||
1 | Szczypta |
zioła prowansalskie
|
|
1 | Szczypta |
Mielona papryka
|
|
1 | Szklanka |
oliwki czarne
|
|
1 | Sztuka |
śmietanka kremowa 30%
|
|
1 | Sztuka |
Ser camembert
|
|
1 | Sztuka |
Ser lazur lub rokpol
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |