0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
250 Gramów
makaron nitki
2 Szklanki
Rosoł
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
seler
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Łyżka
masło
3 Łyżki
oliwa
3 Łyżki
Pasta pomidorowa
20 Dekagramów
Wieprzowina bez kości
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Warzywa obrać, opłukać, pokrajać w kawałki. Mięso umyć, pokrajać. Warzywa i mięso zemleć w maszynce.
  2. Wyłożyć do rondla, dodać oliwę. Lekko podsmażyć mieszając. Zalać gorącym rosołem. Gotować około 40 minut.
  3. Pod koniec gotowania dodać ziele angielskie. Ugotowany sos wymieszać z pastą pomidorową, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Makaron ugotować, odcedzić podawać z sosem pomidorowym.

Opis

Najlepszy jest na gorąco.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!