Makaron z sosem pomidorowym

m7
Makaron z sosem pomidorowym

0

0 / 0

Aromatyczny sos pomidorowy z dodatkiem mięsa, który otacza makaron to prawdziwe niebo w gębie i idealny pomysł na szybki i sycący obiad.

13

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

250 g makaron wstążki

2 szkl. rosoł

2 szt. cebula

1 szt. marchew

1 szt. korzeń pietruszki

1 szt. seler

2 szt. ziele angielskie

1 łyżka masło

3 łyżka oliwa

3 łyżka pasta pomidorowa

20 dek. wieprzowina bez kości

Przygotowanie


1

Warzywa obrać, opłukać, pokroić w kawałki. Mięso umyć, pokroić. Warzywa i mięso zemleć w maszynce.

2

Wyłożyć do rondla, dodać oliwę. Lekko podsmażyć mieszając. Zalać gorącym rosołem. Gotować około 40 minut.

3

Pod koniec gotowania dodać ziele angielskie. Ugotowany sos wymieszać z pastą pomidorową, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

4

Makaron ugotować, odcedzić podawać z sosem pomidorowym.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły