0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
250 Gramów
makaron nitki
2 Szklanki
Rosoł
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
seler
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Łyżka
masło
3 Łyżki
oliwa
3 Łyżki
Pasta pomidorowa
20 Dekagramów
Wieprzowina bez kości
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa obrać, opłukać, pokrajać w kawałki. Mięso umyć, pokrajać. Warzywa i mięso zemleć w maszynce.
  2. Wyłożyć do rondla, dodać oliwę. Lekko podsmażyć mieszając. Zalać gorącym rosołem. Gotować około 40 minut.
  3. Pod koniec gotowania dodać ziele angielskie. Ugotowany sos wymieszać z pastą pomidorową, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Makaron ugotować, odcedzić podawać z sosem pomidorowym.

Opis

Najlepszy jest na gorąco.

Podobne przepisy

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Bigos

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos

Lasagne z beszamelem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Lasagne z beszamelem

Kura w potrawce

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kura w potrawce

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Przepis
Średni Do 3 godz
Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Wstążki z bobem i rukolą

Przepis
Średni Do 1 godz
Wstążki z bobem i rukolą

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!