0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
250 Gramów
makaron nitki
2 Szklanki
Rosoł
2 Sztuki
cebula
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
seler
2 Sztuki
ziele angielskie
1 Łyżka
masło
3 Łyżki
oliwa
3 Łyżki
Pasta pomidorowa
20 Dekagramów
Wieprzowina bez kości
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Warzywa obrać, opłukać, pokrajać w kawałki. Mięso umyć, pokrajać. Warzywa i mięso zemleć w maszynce.
  2. Wyłożyć do rondla, dodać oliwę. Lekko podsmażyć mieszając. Zalać gorącym rosołem. Gotować około 40 minut.
  3. Pod koniec gotowania dodać ziele angielskie. Ugotowany sos wymieszać z pastą pomidorową, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Makaron ugotować, odcedzić podawać z sosem pomidorowym.

Opis

Najlepszy jest na gorąco.

Podobne przepisy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz

Lasagne z beszamelem

Łatwy Do 1 godz

Ravioli z wołowiną w sosie własnym

Średni Do 3 godz

Wstążki z bobem i rukolą

Średni Do 1 godz

Kociołek warzywny

Łatwy Do 40 min

Kolanka na boczku

Łatwy Do 40 min

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!