Makaron z sosem pomidorowo-paprykowym i tuńczykiem

lubella
Makaron z sosem pomidorowo-paprykowym i tuńczykiem

0

0 / 0

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g makaron świderki lubella

3 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz

100 woda

1 szkl. papryka czerwona

1 łyżka olej

1 łyżka wędzona mielona papryka

1 puszka tuńczyk

1 szt. papryczka chili

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Paprykę pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż ją na oleju, aż zmięknie.

3

Dodaj koncentrat, wodę i chwilę podduś, aż sos zgęstnieje.

4

Sos podawaj z makaronem, tuńczykiem i posiekaną papryczką chili.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

428

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

47

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły