Makaron z sosem pomidorowo-paprykowym i tuńczykiem
lubella
Wartości odżywcze na porcję
Energia
428
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g makaron świderki lubella
3 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz
100 woda
1 szkl. papryka czerwona
1 łyżka olej
1 łyżka wędzona mielona papryka
1 puszka tuńczyk
1 szt. papryczka chili
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Paprykę pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż ją na oleju, aż zmięknie.
Dodaj koncentrat, wodę i chwilę podduś, aż sos zgęstnieje.
Sos podawaj z makaronem, tuńczykiem i posiekaną papryczką chili.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
428
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
47
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.