Makaron z sosem pomidorowo-paprykowym i tuńczykiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Makaron z sosem pomidorowo-paprykowym i tuńczykiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976073582.jpeg&w=3840&q=75)
0
0 / 0
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g makaron świderki lubella
3 łyżecz. koncentrat pomidorowy łowicz
100 woda
1 szkl. papryka czerwona
1 łyżka olej
1 łyżka wędzona mielona papryka
1 puszka tuńczyk
1 szt. papryczka chili
Przygotowanie
1
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2
Paprykę pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż ją na oleju, aż zmięknie.
3
Dodaj koncentrat, wodę i chwilę podduś, aż sos zgęstnieje.
4
Sos podawaj z makaronem, tuńczykiem i posiekaną papryczką chili.