Makaron z sosem jogurtowo-bazyliowym i pomidorkami

lubella
Makaron z sosem jogurtowo-bazyliowym i pomidorkami

1

0 / 0

Bazylia jest cennym źródłem wielu mikroelementów, dlatego zmiksuj ją z jogurtem i oliwą, a otrzymasz pyszny sos, który znakomicie pasuje do makaronu. Dodaj również pomidorki koktajlowe, które podkreślą smak i wyjątkową estetykę dania.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella pełne ziarno świdry

1 szkl. jogurt naturalny

2 łyżka oliwa

1 pęcz. bazylia

2 szczyp. sól, pieprz

1 szkl. pomidorki koktajlowe

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Jogurt miksujemy z oliwą i bazylią, doprawiamy solą i pieprzem.

3

Podajemy z makaronem i okrojonymi pomidorkami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

558

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

76

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły