Makaron z sosem jogurtowo-bazyliowym i pomidorkami
lubella
Bazylia jest cennym źródłem wielu mikroelementów, dlatego zmiksuj ją z jogurtem i oliwą, a otrzymasz pyszny sos, który znakomicie pasuje do makaronu. Dodaj również pomidorki koktajlowe, które podkreślą smak i wyjątkową estetykę dania.
1
0 / 0
Bazylia jest cennym źródłem wielu mikroelementów, dlatego zmiksuj ją z jogurtem i oliwą, a otrzymasz pyszny sos, który znakomicie pasuje do makaronu. Dodaj również pomidorki koktajlowe, które podkreślą smak i wyjątkową estetykę dania.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella pełne ziarno świdry
1 szkl. jogurt naturalny
2 łyżka oliwa
1 pęcz. bazylia
2 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. pomidorki koktajlowe
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Jogurt miksujemy z oliwą i bazylią, doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z makaronem i okrojonymi pomidorkami.
Kategorie
Alergeny
Laktoza