0

Składniki

2 Szczypty
przyprawa typu vegeta
1 Łyżeczka
sól
2 Sztuki
liść laurowy
5 Łyżek
olej
25 Dekagramów
Makaron wstążki
0.5 Kilograma
mięso wieprzowe
0.5 Łyżeczki
pieprz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1.Mięso pokroić w kostkę podsmażamy na patelni rozgrzanym oleju, aż się lekko zrumieni.
  2. 2.Co chwilę mieszamy.
  3. 3.Do garnka wkładamy wcześniej usmażone mięso, zalewamy wodą, przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do smaku i dusimy na małym ogniu pod przykryciem.
  4. 4.Od czasu do czasu mieszamy ok.1 godz.
  5. 5.Podajemy z wcześniej ugotowanym dowolnym grubym makaronem.

Opis

Makaron z sosem i mięsem

Podobne przepisy

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Indycze golonki duszone z cebulą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Indycze golonki duszone z cebulą

Gulasz wołowy

Przepis
Średni Do 2 godz
Gulasz wołowy

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Makaron z mięsem

Przepis
Średni Do 1 godz
Makaron z mięsem

Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Przepis
Średni Do 3 godz
Zapiekany kurczak w sosie śmietanowym

Żeberka marynowane w piwie

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Żeberka marynowane w piwie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!