Makaron z serem żółtym i jajkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Makaron z serem żółtym i jajkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973296715.jpeg&w=3840&q=75)
Mamy koleżanka usłyszała ten przepis w radiu i raz przy kawie opowiedziała o nim. Szybki obiad :) polecam!
0
3.6 / 47
Mamy koleżanka usłyszała ten przepis w radiu i raz przy kawie opowiedziała o nim. Szybki obiad :) polecam!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
0
1 szt. makaron świderki
6 szt. jaja kurze całe
2 szt. cebula biała
30 dag. ser żółty
0.50 kostka masło
Przygotowanie
1
1. Makaron świderki ugotować, odcedzić dać do garnka.
2
2. Cebulę zeszklić na maśle po czym dodać do niej jaja i smażyć na półtwardo.
3
3. Połączyć jaja+cebula z makaronem.
4
4. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
5
5. Dodać ser i wymieszać. Makaron powinien być jeszcze ciepły aby ser delikatnie się rozpłyną. Doprawić do smaku!
6
Najlepiej smakuje ciepłe ale zimne też jest dobre.