Makaron z serem żółtym i jajkami

m7

Mamy koleżanka usłyszała ten przepis w radiu i raz przy kawie opowiedziała o nim. Szybki obiad :) polecam!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
768
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.6 / 47
Mamy koleżanka usłyszała ten przepis w radiu i raz przy kawie opowiedziała o nim. Szybki obiad :) polecam!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szt. makaron świderki
6 szt. jaja kurze całe
2 szt. cebula biała
30 dag. ser żółty
0.50 kostka masło
Przygotowanie
1. Makaron świderki ugotować, odcedzić dać do garnka.
2. Cebulę zeszklić na maśle po czym dodać do niej jaja i smażyć na półtwardo.
3. Połączyć jaja+cebula z makaronem.
4. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
5. Dodać ser i wymieszać. Makaron powinien być jeszcze ciepły aby ser delikatnie się rozpłyną. Doprawić do smaku!
Najlepiej smakuje ciepłe ale zimne też jest dobre.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
768
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
40
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.