Makaron z serem żółtym i jajkami

m7
Makaron z serem żółtym i jajkami

Średnia 3.6 / 47

Oceń!

Mamy koleżanka usłyszała ten przepis w radiu i raz przy kawie opowiedziała o nim. Szybki obiad :) polecam!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

0

1 szt. makaron świderki

6 szt. jaja kurze całe

2 szt. cebula biała

30 dag. ser żółty

0.50 kostka masło

Przygotowanie


1. Makaron świderki ugotować, odcedzić dać do garnka.

2. Cebulę zeszklić na maśle po czym dodać do niej jaja i smażyć na półtwardo.

3. Połączyć jaja+cebula z makaronem.

4. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

5. Dodać ser i wymieszać. Makaron powinien być jeszcze ciepły aby ser delikatnie się rozpłyną. Doprawić do smaku!

Najlepiej smakuje ciepłe ale zimne też jest dobre.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

768

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

40

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły