Makaron z serem i truskawkami
lubella
Letnie wspomnienie dzieciństwa czyli makaron, twaróg oraz świeże, pyszne truskawki. Całość zwieńczona niewielką ilością cukru i orzeźwiającym dodatkiem świeżej mięty.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
656
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
119
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Letnie wspomnienie dzieciństwa czyli makaron, twaróg oraz świeże, pyszne truskawki. Całość zwieńczona niewielką ilością cukru i orzeźwiającym dodatkiem świeżej mięty.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron kokardki lubella
200 g twaróg
250 g truskawki
3 łyżka cukier
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ugotowany makaron posypujemy rozdrobnionym twarogiem. Na makaron przekładamy pokrojone truskawki.
Całość posypujemy cukrem i świeżą miętą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
656
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
119
gram
Tłuszcze
5
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.