Makaron z serem, cukrem i cynamonem

lubella
Makaron z serem, cukrem i cynamonem

0

0 / 0

Twój smak dzieciństwa? Pamiętasz makaron na słodko z serem? Mamy dla Ciebie zmodyfikowany – i naszym zdaniem – jeszcze pyszniejszy przepis. Dodaj cynamon oraz liście mięty do makaronu oraz sera, a spróbujesz czegoś naprawdę innego, a także wyjątkowego.

6

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 łyżecz. cynamon

1 opak. makaron świderki lubella

20 dag. twaróg półtłusty

2 łyżka cukier

50 g masło

4 szt. liście mięty

Przygotowanie


1

Makaron świderki gotujemy według preferencji. Odcedzamy i dodajemy masło, mieszamy aby cały makaron był lekko maślany.

2

Dodajemy ser i cukier - mieszamy.

3

Dekorujemy liśćmi mięty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1058

kcal

Białka

44

gram

Węglowodany

157

gram

Tłuszcze

26

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Alergeny


Laktoza

Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły