Makaron z serem, cukrem i cynamonem
lubella
Twój smak dzieciństwa? Pamiętasz makaron na słodko z serem? Mamy dla Ciebie zmodyfikowany – i naszym zdaniem – jeszcze pyszniejszy przepis. Dodaj cynamon oraz liście mięty do makaronu oraz sera, a spróbujesz czegoś naprawdę innego, a także wyjątkowego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1058
kcal
Białka
44
gram
Węglowodany
157
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Twój smak dzieciństwa? Pamiętasz makaron na słodko z serem? Mamy dla Ciebie zmodyfikowany – i naszym zdaniem – jeszcze pyszniejszy przepis. Dodaj cynamon oraz liście mięty do makaronu oraz sera, a spróbujesz czegoś naprawdę innego, a także wyjątkowego.
6
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 łyżecz. cynamon
1 opak. makaron świderki lubella
20 dag. twaróg półtłusty
2 łyżka cukier
50 g masło
4 szt. liście mięty
Przygotowanie
Makaron świderki gotujemy według preferencji. Odcedzamy i dodajemy masło, mieszamy aby cały makaron był lekko maślany.
Dodajemy ser i cukier - mieszamy.
Dekorujemy liśćmi mięty.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
1058
kcal
Białka
44
gram
Węglowodany
157
gram
Tłuszcze
26
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
Kategorie
Alergeny
Laktoza