Makaron z serem
Lubella
Makaron z serem to idealny wybór na prosty i szybki obiad dla całej rodziny. Świetnie sprawdzi się również na kolację, kiedy nie mamy dużo czasu na gotowanie. Połączenie kremowego sera cheddar z delikatnym makaronem z pewnością zasmakuje fanom klasycznych smaków. Całość możemy posypać ulubionymi ziołami dla dodatkowego smaku i aromatu. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
823
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
93
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
8
3.5 / 594
Makaron z serem to idealny wybór na prosty i szybki obiad dla całej rodziny. Świetnie sprawdzi się również na kolację, kiedy nie mamy dużo czasu na gotowanie. Połączenie kremowego sera cheddar z delikatnym makaronem z pewnością zasmakuje fanom klasycznych smaków. Całość możemy posypać ulubionymi ziołami dla dodatkowego smaku i aromatu. Smacznego!
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
250 g makaron pióra lubella
150 g ser cheddar
250 mleko
1 szczyp. sól
1 łyżecz. majeranek
1 szczyp. pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do garnka wlewamy mleko oraz dodajemy starty na tarce ser cheddar oraz majeranek. Całość gotujemy do momentu roztopienia sera. Doprawiamy solą i pieprzem.
Makaron łączymy z sosem serowym. Podajemy z natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
823
kcal
Białka
39
gram
Węglowodany
93
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.