Makaron z serem

Lubella
Makaron z serem

8

3.5 / 594

Makaron z serem to idealny wybór na prosty i szybki obiad dla całej rodziny. Świetnie sprawdzi się również na kolację, kiedy nie mamy dużo czasu na gotowanie. Połączenie kremowego sera cheddar z delikatnym makaronem z pewnością zasmakuje fanom klasycznych smaków. Całość możemy posypać ulubionymi ziołami dla dodatkowego smaku i aromatu. Smacznego!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

250 g makaron pióra lubella

150 g ser cheddar

250 mleko

1 szczyp. sól

1 łyżecz. majeranek

1 szczyp. pieprz

Przygotowanie


1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Do garnka wlewamy mleko oraz dodajemy starty na tarce ser cheddar oraz majeranek. Całość gotujemy do momentu roztopienia sera. Doprawiamy solą i pieprzem.

3

Makaron łączymy z sosem serowym. Podajemy z natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

823

kcal

Białka

39

gram

Węglowodany

93

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły