Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Do tego przepisu w oryginalej wersji używam selera naciowego i tak chciałbym Wam go zarekomendować. Tutaj, jak na złość, nie miałem ani łodyżki tego warzywa, więc wykorzystałem pokrojony por, który nadał daniu dużo delikatniejszy smak i właściwie nie było w tym sosie żadnej dominującj nuty. Z selerem jest całkiem inny zapach i mocny zdecydowany smak. Po raz pierwszy jadłem to danie w pewnym belgijskim barze z obiadami domowymi, prowadzonym przez sympatyczną panią. Miałem okazję zaobserwować, jak sprawnie i szybko przyrządza zamówione potrawy, do każdego klienta zagada i miałem wrażenie, że gotuje tylko dla mnie, tak jakby chciała dopasować danie do mojego charakteru. Nie wiem, czy istnieje ten bar, bo to było dawno temu, a ja może nie do końca rozumiałem mieszankę flamandzkiego i niemieckiego.
1 | Puszka |
kukurydza konserwowa
|
|
1 | Puszka | ||
![]() |
|||
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
1 | Sztuka | ||
![]() |
|||
16 | Sztuk |
Pulpety drobiowe
|
|
1 | Sztuka |
por
|
|
5 | Sztuk |
ząbek czosnku
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |