Makaron z pomidorami
m7
Danie tanie i szybkie do zrobienia, dla siebie i drugiej połówki. Polecam gorąco, bo ciepłe smakuje lepiej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
337
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Danie tanie i szybkie do zrobienia, dla siebie i drugiej połówki. Polecam gorąco, bo ciepłe smakuje lepiej.
10
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. bazylia
1 szczyp. papryka ostra
1 łyżecz. sól
1 szt. cebula
1 szt. czosnek
20 dag. makaron penne
40 dag. pomidor
8 dag. feta
10 dag. papryka czerwona
Przygotowanie
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, a paprykę w paski. Dać na gorącą oliwę i smażyć. Następnie dodać obrane ze skórki i pokrojone w grubą kostkę pomidory i dusić ok. 15 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, a następnie gorący wymieszać z bazylią i papryką w proszku.
Na talerzu rozłożyć makaron, na niego dać masę z pomidorami, a wierzch posypać pokrojonym w kostkę serem feta.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
337
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
42
gram
Tłuszcze
12
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.