Makaron z pomidorami

m7
Makaron z pomidorami

1

0 / 0

Danie tanie i szybkie do zrobienia, dla siebie i drugiej połówki. Polecam gorąco, bo ciepłe smakuje lepiej.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. bazylia

1 szczyp. papryka ostra

1 łyżecz. sól

1 szt. cebula

1 szt. czosnek

20 dag. makaron penne

40 dag. pomidor

8 dag. feta

10 dag. papryka czerwona

Przygotowanie


1

Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, a paprykę w paski. Dać na gorącą oliwę i smażyć. Następnie dodać obrane ze skórki i pokrojone w grubą kostkę pomidory i dusić ok. 15 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

2

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, a następnie gorący wymieszać z bazylią i papryką w proszku.

3

Na talerzu rozłożyć makaron, na niego dać masę z pomidorami, a wierzch posypać pokrojonym w kostkę serem feta.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

337

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

42

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły