Makaron z podsmażonymi warzywami i sosem pomidorowym

lubella

Wartości odżywcze na porcję
Energia
366
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
2.7 / 3
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g makaron uszka lubella
500 g przecier pomidorowy łowicz
1 szt. cukinia
1 szt. papryka czerwona
1 łyżka olej
1 łyżecz. sól, pieprz
0.50 pęcz. natka pietruszki
0.50 pęcz. szczypiorek
Przygotowanie
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Warzywa posiekaj i podsmaż na oleju, aż lekko zmiękną. Dopraw je solą, pieprzem i posiekanymi ziołami.
Dodaj makaron i wymieszaj.
Przecier podgrzej i dopraw solą i pieprzem.
Podawaj z makaronem i warzywami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
366
kcal
Białka
12
gram
Węglowodany
53
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.