Makaron z podsmażonymi warzywami i sosem pomidorowym
lubella
0
2.7 / 3
0
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
100 gr makaron uszka lubella
500 gr przecier pomidorowy łowicz
1 szt cukinia
1 szt papryka czerwona
1 łyżka olej
1 łyżeczka sól, pieprz
0.50 pęcz. natka pietruszki
0.50 pęcz. szczypiorek
Przygotowanie
1
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2
Warzywa posiekaj i podsmaż na oleju, aż lekko zmiękną. Dopraw je solą, pieprzem i posiekanymi ziołami.
3
Dodaj makaron i wymieszaj.
4
Przecier podgrzej i dopraw solą i pieprzem.
5
Podawaj z makaronem i warzywami.