Makaron z podsmażonymi warzywami i sosem pomidorowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Makaron z podsmażonymi warzywami i sosem pomidorowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974104342.jpeg&w=3840&q=75)
0
2.7 / 3
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
100 g makaron uszka lubella
500 g przecier pomidorowy łowicz
1 szt. cukinia
1 szt. papryka czerwona
1 łyżka olej
1 łyżecz. sól, pieprz
0.50 pęcz. natka pietruszki
0.50 pęcz. szczypiorek
Przygotowanie
1
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2
Warzywa posiekaj i podsmaż na oleju, aż lekko zmiękną. Dopraw je solą, pieprzem i posiekanymi ziołami.
3
Dodaj makaron i wymieszaj.
4
Przecier podgrzej i dopraw solą i pieprzem.
5
Podawaj z makaronem i warzywami.