Makaron z podsmażonymi warzywami i sosem pomidorowym

lubella
Makaron z podsmażonymi warzywami i sosem pomidorowym

0

2.7 / 3

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

100 g makaron uszka lubella

500 g przecier pomidorowy łowicz

1 szt. cukinia

1 szt. papryka czerwona

1 łyżka olej

1 łyżecz. sól, pieprz

0.50 pęcz. natka pietruszki

0.50 pęcz. szczypiorek

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

2

Warzywa posiekaj i podsmaż na oleju, aż lekko zmiękną. Dopraw je solą, pieprzem i posiekanymi ziołami.

3

Dodaj makaron i wymieszaj.

4

Przecier podgrzej i dopraw solą i pieprzem.

5

Podawaj z makaronem i warzywami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

366

kcal

Białka

12

gram

Węglowodany

53

gram

Tłuszcze

8

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły