1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Pęczek
świeża bazylia
1 Pęczek
nać pietruszki
1 Sztuka
Makaron kolanka
1 Sztuka
Ser topiony
2 Sztuki
cebula
40 Dekagramów
Mięso drobiowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Robię klopsiki z mięsa drobiowego: z mielonego mięsa formuję kulki i wrzucam do osolonego wrzątku. Wyjmuje je, gdy wypłyną na powierzchnię.
  2. Na patelni na łyżce oliwy podduszam pokrojoną w półkrążki cebulę.
  3. Do blendera wrzucam podduszoną cebulę, pęczek natki pietruszki i pęczek świeżej bazylii, a do tego jeszcze kostkę kremowego serka topionego.
  4. Na patelni podgrzewam klopsiki z sosem, doprawiam sola i pieprzem.
  5. Podaję z makaronem. Smacznego!

Opis

Wiosna na talerzu! Szybka inspiracja zielonymi listkami za oknem;-)

Podobne przepisy

Świdry w sosie serowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świdry w sosie serowym

Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Przepis
Łatwy Do 40 min
Zupa wołowo – pomidorowa z kolankami.

Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron w sosie chrzanowym z jajkami przepiórczymi

Penne pod pesto z wołowiną

Przepis
Łatwy Do 40 min
Penne pod pesto z wołowiną

Kolanka na boczku

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolanka na boczku

Penne w pomidorach

Przepis
Łatwy Do 15 min
Penne w pomidorach

Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron z kurczakiem, bazylią i cukinią

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!