Makaron z pietruszkowo-bazyliowym sosem
mariola85
Wiosna na talerzu! Szybka inspiracja zielonymi listkami za oknem;-)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
267
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Wiosna na talerzu! Szybka inspiracja zielonymi listkami za oknem;-)
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 pęcz. świeża bazylia
1 pęcz. nać pietruszki
1 szt. makaron kolanka
1 szt. ser topiony
2 szt. cebula
40 dag. mięso drobiowe
Przygotowanie
Robię klopsiki z mięsa drobiowego: z mielonego mięsa formuję kulki i wrzucam do osolonego wrzątku. Wyjmuje je, gdy wypłyną na powierzchnię.
Na patelni na łyżce oliwy podduszam pokrojoną w półkrążki cebulę.
Do blendera wrzucam podduszoną cebulę, pęczek natki pietruszki i pęczek świeżej bazylii, a do tego jeszcze kostkę kremowego serka topionego.
Na patelni podgrzewam klopsiki z sosem, doprawiam sola i pieprzem.
Podaję z makaronem. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
267
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.