Makaron z pietruszkowo-bazyliowym sosem

mariola85
Makaron z pietruszkowo-bazyliowym sosem

1

0 / 0

Wiosna na talerzu! Szybka inspiracja zielonymi listkami za oknem;-)

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 pęcz. świeża bazylia

1 pęcz. nać pietruszki

1 szt. makaron kolanka

1 szt. ser topiony

2 szt. cebula

40 dag. mięso drobiowe

Przygotowanie


1

Robię klopsiki z mięsa drobiowego: z mielonego mięsa formuję kulki i wrzucam do osolonego wrzątku. Wyjmuje je, gdy wypłyną na powierzchnię.

2

Na patelni na łyżce oliwy podduszam pokrojoną w półkrążki cebulę.

3

Do blendera wrzucam podduszoną cebulę, pęczek natki pietruszki i pęczek świeżej bazylii, a do tego jeszcze kostkę kremowego serka topionego.

4

Na patelni podgrzewam klopsiki z sosem, doprawiam sola i pieprzem.

5

Podaję z makaronem. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

267

kcal

Białka

33

gram

Węglowodany

12

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły