Makaron z pietruszkowo-bazyliowym sosem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
mariola85
![Makaron z pietruszkowo-bazyliowym sosem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976381482.jpeg&w=3840&q=75)
Wiosna na talerzu! Szybka inspiracja zielonymi listkami za oknem;-)
1
0 / 0
Wiosna na talerzu! Szybka inspiracja zielonymi listkami za oknem;-)
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 pęcz. świeża bazylia
1 pęcz. nać pietruszki
1 szt. makaron kolanka
1 szt. ser topiony
2 szt. cebula
40 dag. mięso drobiowe
Przygotowanie
Robię klopsiki z mięsa drobiowego: z mielonego mięsa formuję kulki i wrzucam do osolonego wrzątku. Wyjmuje je, gdy wypłyną na powierzchnię.
Na patelni na łyżce oliwy podduszam pokrojoną w półkrążki cebulę.
Do blendera wrzucam podduszoną cebulę, pęczek natki pietruszki i pęczek świeżej bazylii, a do tego jeszcze kostkę kremowego serka topionego.
Na patelni podgrzewam klopsiki z sosem, doprawiam sola i pieprzem.
Podaję z makaronem. Smacznego!