Makaron z piersią z kurczaka i szpinakiem oraz musli
kontakt_6
Makaron z kurczakiem i szpinakiem oraz musli to propozycja na pełny obiad ze zdrowym deserem.
0
0 / 0
Makaron z kurczakiem i szpinakiem oraz musli to propozycja na pełny obiad ze zdrowym deserem.
16
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
0.50 opak. makaron lubella pióra
0.50 opak. szpinak mrożony
1 szt. pierś z kurczaka
0.50 szt. pomidor
2 szcz. parmezan
1 szcz. sól, pieprz
1 szcz. oregano
1 szcz. papryka słodka
1 szcz. czosnek granulowany
1 kost. kostka rosołowa
1 szt. pomelo
1 szt. banan
1 szt. gruszka
1 łyżka orzechy
1 łyżka kakao decomorreno
1 łyżka musli
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente.
Na patelnię wlewamy pół szklanki wody i wrzucamy kostkę rosołową.Następnie dodajemy rozmrożony szpinak. Gotujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i oregano.
Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy na patelnie. Smażymy doprawiając do smaku.
Na talerzu podajmy makaron, posypany kawałkami kurczaka i szpinakiem. Na końcu posypujemy startym parmezanem i dekorujemy kawałkiem pomidora.
Owoce myjemy i obieramy. Kroimy w kostkę. Wszystkie wrzucamy do miksera i mieszamy. Do całości dodajemy musli. Podajemy w miseczkach posypane kakao i orzechami.