Makaron z pieczonymi pomidorkami i serem feta

lubella
Makaron z pieczonymi pomidorkami i serem feta

0

4.4 / 7

Jeżeli masz trochę więcej czasu i pomidorki oraz ser feta pod ręką to koniecznie wypróbuj ten przepis. Nie ma nic lepszego niż makaron ugotowany al. dente, słony ser feta i pięknie zarumienione pomidorki koktajlowe.

5

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella gniazda wstęgi

150 g pomidorki koktajlowe

100 g ser feta

3 łyżka oliwa z oliwek

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Pomidorki kroimy na pół. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Pomidorki obtaczamy z oliwie, soli i pieprzu.

2

Pomidorki pieczemy przez 15 minut – do momentu aż będą zarumienione.

3

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

4

Ugotowany makaron łączymy z upieczonymi pomidorkami. Całość posypujemy pokruszonym serem feta i porwanymi listkami bazylii.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

654

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

72

gram

Tłuszcze

29

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły