Makaron z pieczonymi pomidorkami i serem feta
lubella
Jeżeli masz trochę więcej czasu i pomidorki oraz ser feta pod ręką to koniecznie wypróbuj ten przepis. Nie ma nic lepszego niż makaron ugotowany al. dente, słony ser feta i pięknie zarumienione pomidorki koktajlowe.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
654
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4.4 / 7
Jeżeli masz trochę więcej czasu i pomidorki oraz ser feta pod ręką to koniecznie wypróbuj ten przepis. Nie ma nic lepszego niż makaron ugotowany al. dente, słony ser feta i pięknie zarumienione pomidorki koktajlowe.
5
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g makaron lubella gniazda wstęgi
150 g pomidorki koktajlowe
100 g ser feta
3 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Pomidorki kroimy na pół. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Pomidorki obtaczamy z oliwie, soli i pieprzu.
Pomidorki pieczemy przez 15 minut – do momentu aż będą zarumienione.
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Ugotowany makaron łączymy z upieczonymi pomidorkami. Całość posypujemy pokruszonym serem feta i porwanymi listkami bazylii.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
654
kcal
Białka
22
gram
Węglowodany
72
gram
Tłuszcze
29
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.