Makaron z pieczenią rzymską z sosem beszamel

tyna
Makaron z pieczenią rzymską z sosem beszamel

Średnia 0 / 0

Oceń!

Z obiadu zostało mi kawałek pieczeni rzymskiej, następnego dnia zrobiłam z niej zapiekankę makaronową z sosem beszamel.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 szczyp. pieprz, sól do smaku

1.50 szkl. mleko uht 3,2%

0.50 szkl. ser żółty

3 łyżka masła

2 łyżka mąka lubella

30 dag. makaron lubella tagliatelle

30 dag. pieczeń wieprzowa

Przygotowanie


Masło rozpuszczamy dodajemy mąkę, mieszamy, dodajemy mleko ciągle mieszamy do uzyskania gładkiego kremowego sosu.

Makaron gotujemy al dente, mieszamy z sosem beszamel i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy plastry pieczeni rzymskiej posypujemy serem żółtym.

Zapiekamy 25-30 minut w temp 170 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

716

kcal

Białka

41

gram

Węglowodany

60

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły