Makaron z pieczenią rzymską z sosem beszamel
tyna
0
0 / 0
0
Z obiadu zostało mi kawałek pieczeni rzymskiej, następnego dnia zrobiłam z niej zapiekankę makaronową z sosem beszamel.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. gałka muszkatołowa
1 szcz. pieprz, sól do smaku
1.50 szkl. mleko uht 3,2%
0.50 szkl. ser żółty
3 łyżka masła
2 łyżka mąka lubella
30 dek. makaron lubella tagliatelle
30 dek. pieczeń wieprzowa
Przygotowanie
1
Masło rozpuszczamy dodajemy mąkę, mieszamy, dodajemy mleko ciągle mieszamy do uzyskania gładkiego kremowego sosu.
2
Makaron gotujemy al dente, mieszamy z sosem beszamel i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy plastry pieczeni rzymskiej posypujemy serem żółtym.
3
Zapiekamy 25-30 minut w temp 170 stopni.