Makaron z pieczenią rzymską z sosem beszamel
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
tyna
![Makaron z pieczenią rzymską z sosem beszamel](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F7560-1702058012384.jpeg&w=3840&q=75)
Z obiadu zostało mi kawałek pieczeni rzymskiej, następnego dnia zrobiłam z niej zapiekankę makaronową z sosem beszamel.
0
0 / 0
Z obiadu zostało mi kawałek pieczeni rzymskiej, następnego dnia zrobiłam z niej zapiekankę makaronową z sosem beszamel.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szczyp. pieprz, sól do smaku
1.50 szkl. mleko uht 3,2%
0.50 szkl. ser żółty
3 łyżka masła
2 łyżka mąka lubella
30 dag. makaron lubella tagliatelle
30 dag. pieczeń wieprzowa
Przygotowanie
Masło rozpuszczamy dodajemy mąkę, mieszamy, dodajemy mleko ciągle mieszamy do uzyskania gładkiego kremowego sosu.
Makaron gotujemy al dente, mieszamy z sosem beszamel i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy plastry pieczeni rzymskiej posypujemy serem żółtym.
Zapiekamy 25-30 minut w temp 170 stopni.