Makaron z pieczenią rzymską z sosem beszamel

tyna
Makaron z pieczenią rzymską z sosem beszamel

0

0 / 0

Z obiadu zostało mi kawałek pieczeni rzymskiej, następnego dnia zrobiłam z niej zapiekankę makaronową z sosem beszamel.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. gałka muszkatołowa

1 szcz. pieprz, sól do smaku

1.50 szkl. mleko uht 3,2%

0.50 szkl. ser żółty

3 łyżka masła

2 łyżka mąka lubella

30 dek. makaron lubella tagliatelle

30 dek. pieczeń wieprzowa

Przygotowanie


1

Masło rozpuszczamy dodajemy mąkę, mieszamy, dodajemy mleko ciągle mieszamy do uzyskania gładkiego kremowego sosu.

2

Makaron gotujemy al dente, mieszamy z sosem beszamel i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy plastry pieczeni rzymskiej posypujemy serem żółtym.

3

Zapiekamy 25-30 minut w temp 170 stopni.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły