Makaron z pieczenią rzymską z sosem beszamel

tyna
Makaron z pieczenią rzymską z sosem beszamel

0

0 / 0

Z obiadu zostało mi kawałek pieczeni rzymskiej, następnego dnia zrobiłam z niej zapiekankę makaronową z sosem beszamel.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. gałka muszkatołowa

1 szczyp. pieprz, sól do smaku

1.50 szkl. mleko uht 3,2%

0.50 szkl. ser żółty

3 łyżka masła

2 łyżka mąka lubella

30 dag. makaron lubella tagliatelle

30 dag. pieczeń wieprzowa

Przygotowanie


1

Masło rozpuszczamy dodajemy mąkę, mieszamy, dodajemy mleko ciągle mieszamy do uzyskania gładkiego kremowego sosu.

2

Makaron gotujemy al dente, mieszamy z sosem beszamel i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy plastry pieczeni rzymskiej posypujemy serem żółtym.

3

Zapiekamy 25-30 minut w temp 170 stopni.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

716

kcal

Białka

41

gram

Węglowodany

60

gram

Tłuszcze

33

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły