Makaron z pieczenią rzymską z sosem beszamel
tyna
Z obiadu zostało mi kawałek pieczeni rzymskiej, następnego dnia zrobiłam z niej zapiekankę makaronową z sosem beszamel.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
716
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
60
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Z obiadu zostało mi kawałek pieczeni rzymskiej, następnego dnia zrobiłam z niej zapiekankę makaronową z sosem beszamel.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. gałka muszkatołowa
1 szczyp. pieprz, sól do smaku
1.50 szkl. mleko uht 3,2%
0.50 szkl. ser żółty
3 łyżka masła
2 łyżka mąka lubella
30 dag. makaron lubella tagliatelle
30 dag. pieczeń wieprzowa
Przygotowanie
Masło rozpuszczamy dodajemy mąkę, mieszamy, dodajemy mleko ciągle mieszamy do uzyskania gładkiego kremowego sosu.
Makaron gotujemy al dente, mieszamy z sosem beszamel i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Dodajemy plastry pieczeni rzymskiej posypujemy serem żółtym.
Zapiekamy 25-30 minut w temp 170 stopni.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
716
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
60
gram
Tłuszcze
33
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.