Makaron z pesto z botwinki

Lubella
Makaron z pesto z botwinki

Średnia 0 / 0

Oceń!

Makaron z pesto z botwinki to pyszna i zdrowa propozycja na szybki obiad lub lekką kolację. Pesto przygotowane z młodych liści buraka, bazylii, słonecznika, czosnku i parmezanu zachwyca intensywnym kolorem oraz świeżym smakiem. Idealnie komponuje się z delikatnym makaronem. To sezonowe danie, które nie tylko wygląda efektownie, ale też dostarcza cennych witamin i składników odżywczych. Świetny wybór dla wegetarian i fanów kuchni roślinnej.

10

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 pęcz. botwinka

3 szt. bazylia gałązka

3 łyżka ziarna słonecznika

2 szt. ząbek czosnku

5 łyżka oliwa z oliwek

1 szczyp. sól, pieprz

200 g makaron pióra lubella

1 łyżka sezam czarny

1 łyżka parmezan tarty

1 szt. pomidor

Przygotowanie

Wartości odżywcze na porcję


Energia

762

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

85

gram

Tłuszcze

37

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły