Makaron z pesto szpinakowym i jajkiem
Lubella
Makaron z pesto szpinakowym i jajkiem to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Jest prosty i szybki w przygotowaniu, a dodatkowo wyjątkowo smaczny i pożywny. To połączenie, które z pewnością przypadnie do gustu fanom świeżych smaków i bezmięsnych kombinacji kulinarnych. Życzymy smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
809
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
84
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
2
0 / 0
Makaron z pesto szpinakowym i jajkiem to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Jest prosty i szybki w przygotowaniu, a dodatkowo wyjątkowo smaczny i pożywny. To połączenie, które z pewnością przypadnie do gustu fanom świeżych smaków i bezmięsnych kombinacji kulinarnych. Życzymy smacznego!
8
Składniki
30 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
400 g makaron pióra lubella
200 g szpinak baby
3 szt. ząbki czosnku
80 ml oliwa extra virgin
80 g pestki dyni
80 g parmezan
4 szt. jaja
1 szczyp. pieprz i sól
Przygotowanie
Jajka ugotuj na pół twardo, a makaron zgodnie z zaleceniami producenta.
Na dużej patelni rozgrzej połowę oliwy z oliwek, dodaj pokrojony w plastry czosnek i przesmaż około minuty. Następnie dodaj szpinak i mieszaj przez około minutę, aż zmięknie.
Na patelni upraż pestki dyni.
Do kielicha blendera przełóż obsmażony szpinak z czosnkiem, pestki dyni, starty parmezan, pozostałą oliwę i dokładnie zmiksuj na pesto. Dopraw solą i pieprzem.
Wymieszaj ugotowany makaron z pesto. Na każdą porcję dodaj ugotowane i pokrojone w kostkę jajko.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
809
kcal
Białka
34
gram
Węglowodany
84
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.